Hei.
Jeg har prøvd å søke etter en tråd som jeg vet omhandler noenlunde samme problemstilling som min, men jeg klarer ikke finne den igjen så derfor et nytt emne på et gammelt problem.
For litt over en uke siden tappet jeg tre brygg (all-grain sett) fra gjæringstank og over på fat: En IPA Citra basert på Gahrs oppskrift, en Lucky Jack og en Belkisk Hveteøl.
Hveteølet ble tilsatt 8gr sukker pr liter, mens de andre ble tilsatt 6gr pr liter. OG ble ikke målt på noen, da jeg på det tidspunktet ikke hadde hørt om gravity-bekrepet, hehe. Imidlertid ble fg'en på alle bryggene på 1060.
Karboniseringen har forløpt ypperlig på alle bryggene, utenom IPA'en. Etter en uke med manglende karbonisering, oppdaget jeg at sikkerhetsventilen satt løst. Den ble tettet, men etter 4 dager nå har det fremdeles ikke kommet trykk på fatet. Er det mulig at karboniseringen i det hele tatt ikke kom igang, på grunn av høyt alkoholinnhold i IPA'en? Eller alternativt, var gjæringen allerede over etter en uke, og all gassen forsvant ut gjennom den løse ventilen? Alle brygg står på 20 grader.
Neste spørsmål blir da hva som er det lureste å gjøre, tilsette ny frisk gjær, eller karbonere kunstig? Om det ikke ble noen gjæring i det hele tatt, så har jo IPA'en fått 6gr sukker pr liter, hvordan vil dette eventuellt innvirke på smaken om jeg karboniserer kunstig?
Jeg har prøvd å søke etter en tråd som jeg vet omhandler noenlunde samme problemstilling som min, men jeg klarer ikke finne den igjen så derfor et nytt emne på et gammelt problem.
For litt over en uke siden tappet jeg tre brygg (all-grain sett) fra gjæringstank og over på fat: En IPA Citra basert på Gahrs oppskrift, en Lucky Jack og en Belkisk Hveteøl.
Hveteølet ble tilsatt 8gr sukker pr liter, mens de andre ble tilsatt 6gr pr liter. OG ble ikke målt på noen, da jeg på det tidspunktet ikke hadde hørt om gravity-bekrepet, hehe. Imidlertid ble fg'en på alle bryggene på 1060.
Karboniseringen har forløpt ypperlig på alle bryggene, utenom IPA'en. Etter en uke med manglende karbonisering, oppdaget jeg at sikkerhetsventilen satt løst. Den ble tettet, men etter 4 dager nå har det fremdeles ikke kommet trykk på fatet. Er det mulig at karboniseringen i det hele tatt ikke kom igang, på grunn av høyt alkoholinnhold i IPA'en? Eller alternativt, var gjæringen allerede over etter en uke, og all gassen forsvant ut gjennom den løse ventilen? Alle brygg står på 20 grader.
Neste spørsmål blir da hva som er det lureste å gjøre, tilsette ny frisk gjær, eller karbonere kunstig? Om det ikke ble noen gjæring i det hele tatt, så har jo IPA'en fått 6gr sukker pr liter, hvordan vil dette eventuellt innvirke på smaken om jeg karboniserer kunstig?