T
ThomasØ
Jeg har akkurat tatt første smaken av mitt aller første brygg, pale ale ølsett fra bryggselv. Det er ikke til å komme fra at resultatet ikke står helt til forventningene, men da kan man kanskje lære noe til neste gang, med litt hjelp utenfra =)
Det er litt vanskelig å beskrive usmaken på suppedassen. Det er en del bitterhet, og det skal det nok være, men utover det smaker ølet omtrent som maltekstrakt. Ettersmaken er ikke så verst, men det smaker ikke bra «på tunga» i det man tar en slurk. Det må da kunne være mulig å få et bedre resultat enn dette.
Har brygget i tråd med instruksjonene på bryggselvs nettside. Jeg husker at jeg fikk litt lite skum på vørteren når gjæren skulle røres inn. Når gjøringsbøtta var klar, lot jeg den stå den litt kaldere enn romtemperatur i ca. ett døgn. Deretter tok jeg den inn i romtemperatur, og da var det god gjæringsaktivitet i flere dager som så dabbet av litt etter litt. Etter 14 dager tappet jeg ølet over på plastflasker og la 3 sukkerbiter i hver 1,5 liters flaske for å få kullsyre i det. Etter det sto flaskene i romtemperatur i 14 dager, inntil jeg idag satte en flaske kaldt i noen timer før jeg prøvesmakte.
Den eneste feilkilden jeg kan se er at plastkorkene muligens ikke har vært helt tette, men dette kan ikke være hele forklaringen.
Takknemlig for alle tips.
Til tross for dårlig smak var det et solid kick å drikke sitt eget øl for første gang!
Det er litt vanskelig å beskrive usmaken på suppedassen. Det er en del bitterhet, og det skal det nok være, men utover det smaker ølet omtrent som maltekstrakt. Ettersmaken er ikke så verst, men det smaker ikke bra «på tunga» i det man tar en slurk. Det må da kunne være mulig å få et bedre resultat enn dette.
Har brygget i tråd med instruksjonene på bryggselvs nettside. Jeg husker at jeg fikk litt lite skum på vørteren når gjæren skulle røres inn. Når gjøringsbøtta var klar, lot jeg den stå den litt kaldere enn romtemperatur i ca. ett døgn. Deretter tok jeg den inn i romtemperatur, og da var det god gjæringsaktivitet i flere dager som så dabbet av litt etter litt. Etter 14 dager tappet jeg ølet over på plastflasker og la 3 sukkerbiter i hver 1,5 liters flaske for å få kullsyre i det. Etter det sto flaskene i romtemperatur i 14 dager, inntil jeg idag satte en flaske kaldt i noen timer før jeg prøvesmakte.
Den eneste feilkilden jeg kan se er at plastkorkene muligens ikke har vært helt tette, men dette kan ikke være hele forklaringen.
Takknemlig for alle tips.
Til tross for dårlig smak var det et solid kick å drikke sitt eget øl for første gang!