modningstemp

geiro

 
hei jeg sitter her med et ferdig sett fra milestone, å lurer på dette med tepratur i rommet når øllet er tappet på kanne. det står i oppskriften att den bør stå i ett rom med 13grader men høyere temp går også bra, men da tar det lengere tid før øllet klarner står det.
så det jeg da lurer på er. går det fortere hviss tempen er 7-10 grader eller blir øllet dårligere hvis det får for lav temperatur?
 
Med "kanne", mener du da fat? Hvilken temperatur du bør la det stå på vil komme an på hva målet er. Om du har tilsatt sukker for å karbonere ølet, bør det stå i romtemperatur i ca. to uker slik at kullsyren får utvikle seg. Dersom ølet er ferdig karbonert bør det stå kjøligere. Klaringen vil gå raskere hvis det står kjølig, og holdbarheten blir bedre jo kaldere du oppbevarer ølet (over frysepunktet, vel å merke!).
 
takk for svar. ja det blir vell å betrakte som fat. det er en kingcag med co2. har tappa over i dag med sukkerlake å satt det i 15graders rom så da får jeg bare vente å se  :)
 
Tilbake
Topp