Hallstein
Norbrygg-medlem
Hei!
Fikk en aldri så liten ide i dag.
Går det an å bruke monin-siruper i ølbrygging? Det jeg tenker, er at sirupen består jo stort sett av sukker og naturlig smak. Monin har jo ett ganske stort utvalg av siruper som kunne passe seg i øl: Hvit sjokolade, Hasselnøtt, karamell, sjokolade osv. Jeg tenkte mest på hasselnøttsirupen. Kunne ikke denne med hell brukes i belgiske øl, som uansett vanligvis tilsettes sukker eller en engelsk mild/brown ale e.l.? Disse sirupene er jo ganske heftig smakssatt, så man trenger kanskje ikke så mye? Kanskje det hadde gått an å prime ølet med sirupen?
Fikk en aldri så liten ide i dag.
Går det an å bruke monin-siruper i ølbrygging? Det jeg tenker, er at sirupen består jo stort sett av sukker og naturlig smak. Monin har jo ett ganske stort utvalg av siruper som kunne passe seg i øl: Hvit sjokolade, Hasselnøtt, karamell, sjokolade osv. Jeg tenkte mest på hasselnøttsirupen. Kunne ikke denne med hell brukes i belgiske øl, som uansett vanligvis tilsettes sukker eller en engelsk mild/brown ale e.l.? Disse sirupene er jo ganske heftig smakssatt, så man trenger kanskje ikke så mye? Kanskje det hadde gått an å prime ølet med sirupen?