Når begynner råvarene og bli dårlige?

Bakgrunnen for spørsmålet er at jeg 23 mars bestillte ferdigkvernet malt, samt humle i vakumpakke. Idag 7 april har jeg ennå ikke mottatt varene.

Er da disse råvarene "dumt" å legge ned brygg, gjæring å tid på ? Tenker da spesiellt på malten.
 
Så lenge malten ligger tørt og kjølig burde den holde seg ihvertfall et par måneder.

Sannsynligvis mye mer enn det også. Det er vel ingen som oppgir dato på kvernet malt, men jeg ser ikke helt at oksydering skal være et så stor problem at kverninga reduserer holdbarheta nevneverdig sammenlignet med ukvernet malt.
 
Brygget med malt (ferdigknust) fra et sett som hadde vært lagret et års tid, inkludert den varme sommeren vi hadde i fjor. Den stod i en matbod. Ble ikke noe usmak på det ølet! Var i forseglet pose men ikke vakuumpakket.

Har også et hveteølsett som nærmer seg halvannet år, kommer til å prøve det og.
 
Tilbake
Topp