Hei, jeg er i gang med mitt første brygg. Det er basert på et kitt for Weissbeer som er tilsatt spraymalt og en flytende gjær. Jeg målte OG til 1.040 når jeg satte det til gjæring for 2 uker siden. Var nok litt varmt når jeg blandet i gjæren for det stormgjæret etter en dag. Når har det stått å gjæret i, som sagt 2 uker på rundt 19-20 grader. Jeg målte SG til 1.010 i dag, og er litt undrende til hvorfor det ikke er kommet lengre. Den er relativt klar på toppen, ikke noe skum. Men det er litt aktivitet i gjærlåsen, en bobble pr 2-3 min.
Bør jeg vente en uke til før jeg flasker? OG ble målt på rundt 30 grader, blir den da høyere eller lavere enn nå når jeg måler på 20?
Tok forresten en liten smak i forbindelse med målingen, tror jeg har noe godt i vente :ilike:
Bør jeg vente en uke til før jeg flasker? OG ble målt på rundt 30 grader, blir den da høyere eller lavere enn nå når jeg måler på 20?
Tok forresten en liten smak i forbindelse med målingen, tror jeg har noe godt i vente :ilike: