når kan man brygge juleøl

Hei lurer på om det er en tommelfinger regel ang lagring av juleøl har lyst til og lage en mørk og sterk juleølk 8-9% alc , og lurer på når jeg burde brygge den? Er vel sånn at sterke øl har godt av litt lagring ?
Kan jeg f.eks brygge nå og ha liggende til jul?

Og litt mer generellt hvol lenge kan forskjellige øl lagres( hovedsakelig ales ) er storfan av humlesterke nam nam ALEs
 
Det kommer an på typen. Juleølet mitt i 2010 (sterk old ale) brygget jeg 12. desember 2009. Årets juleøl (sterk baltisk porter) skal etter planen på fat i dag...
 
Tenkte på noe som dette :
Volume: 25 liters
OG: 1080
FG: 
Alcohol: 7.9 % by vol.
Colour: 38 EBC (Brown)
Bitterness: 35 IBU
BU/GU: 0.43


Fermentables
Liquid Light Extract 2000 grammes
Liquid Medium Extract 4000 grammes
Cara Pils 37 EBC 400 grammes
Dark Crystal 300 EBC 400 grammes
Cara Munich 100 EBC 200 grammes

Mash schedule: xx degrees for nn minutes, yy degrees for mm minutes.



Hops
East Kent Golding 4.4% alpha 120 grammes 60 minutes
Styrian Golding 4.0% alpha 30 grammes 15 minutes

Fermentation
Yeast: WLP013 London Ale


Innspill og evt rettelser motas med takk
 
Tilbake
Topp