Når og hvordan coldcrashe (spesifikk situasjon)

Hei!

For et par uker siden satt jeg to øll til fermentering i samme stc-1000-styrte kjøleskap på 16C.

Traff OG på begge to (1048 og 1078).

Kølsch har stått 18 dager.
NØs God Jul har stått 16 dager.

Målte Kølsch SG i går til 1016.
Målte god jul SG i går til 1020.

FG-Mål er hhv 1008-1012 for Kølsch, og 1025 for God jul.

Altså har god jul gjæret ut "for mye", mens Kølsch enda ikke er i mål (ser ikke for meg at FG blir lavere enn målte 1016 dog)...

Bør jeg cold-crashe de nå, eller bør jeg vente noen dager?

Og; hvordan bør jeg programmere cold-crash? Tenkte å ta den sakte ned fra 16C til 0,5C over 3 dager. Er det ok? Eller ble jeg bruke kortere/lengre tid på å senke temperaturen? :)
 
Tilbake
Topp