Hei!
For et par uker siden satt jeg to øll til fermentering i samme stc-1000-styrte kjøleskap på 16C.
Traff OG på begge to (1048 og 1078).
Kølsch har stått 18 dager.
NØs God Jul har stått 16 dager.
Målte Kølsch SG i går til 1016.
Målte god jul SG i går til 1020.
FG-Mål er hhv 1008-1012 for Kølsch, og 1025 for God jul.
Altså har god jul gjæret ut "for mye", mens Kølsch enda ikke er i mål (ser ikke for meg at FG blir lavere enn målte 1016 dog)...
Bør jeg cold-crashe de nå, eller bør jeg vente noen dager?
Og; hvordan bør jeg programmere cold-crash? Tenkte å ta den sakte ned fra 16C til 0,5C over 3 dager. Er det ok? Eller ble jeg bruke kortere/lengre tid på å senke temperaturen?
For et par uker siden satt jeg to øll til fermentering i samme stc-1000-styrte kjøleskap på 16C.
Traff OG på begge to (1048 og 1078).
Kølsch har stått 18 dager.
NØs God Jul har stått 16 dager.
Målte Kølsch SG i går til 1016.
Målte god jul SG i går til 1020.
FG-Mål er hhv 1008-1012 for Kølsch, og 1025 for God jul.
Altså har god jul gjæret ut "for mye", mens Kølsch enda ikke er i mål (ser ikke for meg at FG blir lavere enn målte 1016 dog)...
Bør jeg cold-crashe de nå, eller bør jeg vente noen dager?
Og; hvordan bør jeg programmere cold-crash? Tenkte å ta den sakte ned fra 16C til 0,5C over 3 dager. Er det ok? Eller ble jeg bruke kortere/lengre tid på å senke temperaturen?