Naturleg karbonering og modning

Eg har alltid pleid å la ølet mit stå ca.2 uker til ettergjæring, men sitter no å prøv smaker ein ESB som har stått 5 dager på flaske. Denne vart prima med 5g/liter, og den er blitt perfekt karbonert allereie og er krystallklart. Er det da vits i å ha ølet ved romtemperatur lengre? Eller treng ølet ca. 2 uker ved romtemp etter flasking uansett? 

Kva er best:

La ølet stå 2 uker sjølv om karbineringa er ferdig og ølet er klarna.

Eller sette det til kaldlagring så så snart karbonering er ferdig og ølet er klarna.

Takk for svar på førehand :)
 
Hvis du er sikker på at alt primingsukkeret er utgjæret er det like greit å sette de kjølig, men det tar ikke skade av noen dager til i romtemp heller.
Blir litt hva du selv ønsker.
 
Tenkte det samme sjølv, og lar det sikkert stå eit par dager til, men det har altså ikkje noko smaksmessig for seg å la det stå varmt etter karbonering er ferdig?
 
Torvald skrev:
Tenkte det samme sjølv, og lar det sikkert stå eit par dager til, men det har altså ikkje noko smaksmessig for seg å la det stå varmt etter karbonering er ferdig?

Nei, snarere tvert imot. Kjølig lagring så fort gjæren har ryddet opp i primingsukkeret.

Sent from my HTC Desire using Tapatalk
 
Tilbake
Topp