Vi holder nå på med vårt første brygg av undergjæret øl, nærmere bestemt en Bayer/dunkel. I følge oppskriften skal denne gjære i 3 uker på 8-10 grader, tappes på flaske, og så modnes på 2-3 grader i noen uker. Jeg regner med at man kan oppnå naturlig karbonering på lagerøl på samme måte som med ales, ved å tilsette sukker før flasking. (?)
Da lurer jeg på:
-Normalt så karbonerer man i romtemperatur, gjøres dette også med lagerøl? I så fall når? Etter noen uker med modning på 2 grader? Før?
-Bruker man like mye sukker som ved ales? (~6g/liter)
Hva sier forumets guruer?
HansKr
Da lurer jeg på:
-Normalt så karbonerer man i romtemperatur, gjøres dette også med lagerøl? I så fall når? Etter noen uker med modning på 2 grader? Før?
-Bruker man like mye sukker som ved ales? (~6g/liter)
Hva sier forumets guruer?
HansKr