Naturlig karbonering av undergjæret øl?

Vi holder nå på med vårt første brygg av undergjæret øl, nærmere bestemt en Bayer/dunkel. I følge oppskriften skal denne gjære i 3 uker på 8-10 grader, tappes på flaske, og så modnes på 2-3 grader i noen uker. Jeg regner med at man kan oppnå naturlig karbonering på lagerøl på samme måte som med ales, ved å tilsette sukker før flasking. (?)

Da lurer jeg på:
-Normalt så karbonerer man i romtemperatur, gjøres dette også med lagerøl? I så fall når? Etter noen uker med modning på 2 grader? Før?
-Bruker man like mye sukker som ved ales? (~6g/liter)

Hva sier forumets guruer?



HansKr
 
Undergjæret øl skal også karboneres i romtemperatur ja, før modning! Jeg ville derimot modnet dette mer enn noen uker! helst noen måneder! 6g/liter er nok passelig!
Når det gjelder undergjæret øl, har jeg som en regel at jeg alltid gjærer i ca 4 uker! 
 
1-2 uker på romtemp går fint, før lagring kaldt. 6 g/l fungerer fint, så kan en justere opp/ned på neste lager-brygg etter hva resultatet ble.
 
Takker for svar. Da karbonerer vi etter gjæring, og lar det modne så lenge vi klarer å holde fingrene av flaskene!


HansKr
 
Tilbake
Topp