Nesten 13 timer mesk. er det seriøst ment ?

Kom over en oppskrift kalt Pipsnodigt en Old Burton Ale. Der er det satt opp nesten 13 timer mesk. Er det trykkfeil eller stemmer det ?


Screenshot 2024-11-13 at 19-05-07 Brewfather.pngScreenshot 2024-11-13 at 19-05-29 Brewfather.png
 

Vedlegg

  • Brewfather_PipsnodigtOldBurtonAle_20241113.pdf
    117,2 KB · Sett: 7
Han er jo litt snodig han der Kim Are :cool:

Det er nattmesk, så da blir det så lang tid
Du ser det av meskeprofil-navnet
 
Sist redigert:
Kom over en oppskrift kalt Pipsnodigt en Old Burton Ale. Der er det satt opp nesten 13 timer mesk. Er det trykkfeil eller stemmer det ?


Vis vedlegget 70136Vis vedlegget 70137
Som flere har nevnt er oppskriften satt med nattmesk. Det fungerer supert når jeg ønsker å bli tidligere ferdig. Du kan fint bruke meskeskjemaet som @msevland foreslår. Jeg har også endret i oppskriften på Brewfather, slik at det gir mer mening for de aller fleste.

Hovedsteget er tilpasset utgjæringsgrad på Nottingham. Dersom du bruker en gjær med lavere utgjæring justerer du temperaturen litt ned.

Forøvrig var utgangspunktet for oppskriften Gammel Jo, tilpasset med hvilke råvarer jeg hadde tilgjengelig.

Innlegg i tråden 'Gammel Jo - oppskrift' https://forum.norbrygg.no/threads/gammel-jo-oppskrift.42716/post-595132
 
Som flere har nevnt er oppskriften satt med nattmesk. Det fungerer supert når jeg ønsker å bli tidligere ferdig. Du kan fint bruke meskeskjemaet som @msevland foreslår. Jeg har også endret i oppskriften på Brewfather, slik at det gir mer mening for de aller fleste.

Hovedsteget er tilpasset utgjæringsgrad på Nottingham. Dersom du bruker en gjær med lavere utgjæring justerer du temperaturen litt ned.

Forøvrig var utgangspunktet for oppskriften Gammel Jo, tilpasset med hvilke råvarer jeg hadde tilgjengelig.

Innlegg i tråden 'Gammel Jo - oppskrift' https://forum.norbrygg.no/threads/gammel-jo-oppskrift.42716/post-595132

Jeg brygga en Old ale med den gjæra i går(veldig lik oppskrift). Meska på 68 C i 60 min
Hva tror du om utgjæringa? Har ikke brukt den på 10 år tror jeg
 
Tilbake
Topp