[tt][size=10pt]Generell informasjon
Navn på brygget: MAD DOG IPA
Øltype: E. IPA
Antall poeng i konkurransen: 41,67 av 50
OG: 1070
FG: 1016
Farve (beregnet): ? EBC
Beregnet bitter: 50,4 IBU
Vørtermengde: 30 l
Sluttvolum: 25 l
Malt & sukker
7000 gram 87,5 % pale ale malt ? EBC
1000 gram 12,5 % caramalt 120 EBC
Vann
? liter til innmesking
? liter til skylling
Meskeskjema
90 min 68 gr C
Humle
50 gram Northern Brewer 9,6 % alfa pellets koketid 60 min
150 gram East Kent Goldings 6,5 % alfa hel koketid 10 min
100 gram Fuggles 5,9 % alfa hel koketid 3 min
100 gram Fuggles 5,9 % alfa hel koketid 1 min
Krydder og andre tilsetninger
Koketid
Total koketid vørter: 60 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: Wyeast American Ale 1 pk, oppdyrket 2 ganger flytende gjær
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring 21 dager ved 18 gr C
Modning/sekundærgjæring 14 dager ved 18 gr C
lagring 150 dager ved 2-6 gr C
Øvrig informasjon
Filtrert: nei
CO2: kunstig
Bryggedato: 02.11.2006
Tappedato: 10.10.2006
Kommentar:
Tilsatt 1 liter lys maltekstrakt
Lars Øsleby var også med på å brygge, men reglene tillater maks 2 bryggere per innsendt brygg.[/size][/tt]
Navn på brygget: MAD DOG IPA
Øltype: E. IPA
Antall poeng i konkurransen: 41,67 av 50
OG: 1070
FG: 1016
Farve (beregnet): ? EBC
Beregnet bitter: 50,4 IBU
Vørtermengde: 30 l
Sluttvolum: 25 l
Malt & sukker
7000 gram 87,5 % pale ale malt ? EBC
1000 gram 12,5 % caramalt 120 EBC
Vann
? liter til innmesking
? liter til skylling
Meskeskjema
90 min 68 gr C
Humle
50 gram Northern Brewer 9,6 % alfa pellets koketid 60 min
150 gram East Kent Goldings 6,5 % alfa hel koketid 10 min
100 gram Fuggles 5,9 % alfa hel koketid 3 min
100 gram Fuggles 5,9 % alfa hel koketid 1 min
Krydder og andre tilsetninger
Koketid
Total koketid vørter: 60 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: Wyeast American Ale 1 pk, oppdyrket 2 ganger flytende gjær
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring 21 dager ved 18 gr C
Modning/sekundærgjæring 14 dager ved 18 gr C
lagring 150 dager ved 2-6 gr C
Øvrig informasjon
Filtrert: nei
CO2: kunstig
Bryggedato: 02.11.2006
Tappedato: 10.10.2006
Kommentar:
Tilsatt 1 liter lys maltekstrakt
Lars Øsleby var også med på å brygge, men reglene tillater maks 2 bryggere per innsendt brygg.[/size][/tt]