[tt][size=10pt]Generell informasjon
Navn på brygget: Maibokk II
Øltype: G. Hell/maibock
Antall poeng i konkurransen: 40,67 av 50
OG: 1060
FG: 1010
Farve (beregnet): ? EBC
Beregnet bitter: 35 IBU
Vørtermengde: 45 l
Sluttvolum: 42 l
Malt & sukker
13600 gram 85,0 % pilsnermalt ? EBC
1400 gram 8,7 % carapilsner ? EBC
1000 gram 6,3 % lys spraymalt ? EBC
Vann
? liter til innmesking
? liter til skylling
Meskeskjema
60 min 25 gr C
20 min 64 gr C
20 min 70 gr C
Humle
48 gram Nordbrauer 10,2 % alfa pellets koketid 60 min
46 gram Styrian Goldings 4,5 % alfa pellets koketid 20 min
25 gram Irish moss koketid 10 min
Krydder og andre tilsetninger
3 gram bitterekstrakt etter gjæring
Koketid
Total koketid vørter: 60 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: Danish Lager 125 ml flytende gjær
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring 28 dager ved 7-11 gr C
Modning/sekundærgjæring 7 dager ved 16 gr C
lagring 35 dager ved -2 - +10 gr C
Øvrig informasjon
Filtrert: nei
CO2: naturlig
Bryggedato: 14.01.2007
Tappedato: 10.02.2007
Kommentar: Måttejustere opp OG med spraymalt under koking, og justerte opp bitterhet med humleekstrakt etter gjæring[/size][/tt]
Navn på brygget: Maibokk II
Øltype: G. Hell/maibock
Antall poeng i konkurransen: 40,67 av 50
OG: 1060
FG: 1010
Farve (beregnet): ? EBC
Beregnet bitter: 35 IBU
Vørtermengde: 45 l
Sluttvolum: 42 l
Malt & sukker
13600 gram 85,0 % pilsnermalt ? EBC
1400 gram 8,7 % carapilsner ? EBC
1000 gram 6,3 % lys spraymalt ? EBC
Vann
? liter til innmesking
? liter til skylling
Meskeskjema
60 min 25 gr C
20 min 64 gr C
20 min 70 gr C
Humle
48 gram Nordbrauer 10,2 % alfa pellets koketid 60 min
46 gram Styrian Goldings 4,5 % alfa pellets koketid 20 min
25 gram Irish moss koketid 10 min
Krydder og andre tilsetninger
3 gram bitterekstrakt etter gjæring
Koketid
Total koketid vørter: 60 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: Danish Lager 125 ml flytende gjær
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring 28 dager ved 7-11 gr C
Modning/sekundærgjæring 7 dager ved 16 gr C
lagring 35 dager ved -2 - +10 gr C
Øvrig informasjon
Filtrert: nei
CO2: naturlig
Bryggedato: 14.01.2007
Tappedato: 10.02.2007
Kommentar: Måttejustere opp OG med spraymalt under koking, og justerte opp bitterhet med humleekstrakt etter gjæring[/size][/tt]