[tt][size=10pt]Generell informasjon
Navn på brygget: Sterk bitter
Øltype: C: English strong bitterr
Antall poeng i konkurransen: 37,33 av 50
OG: 1,054
FG: 1,011
Farve (beregnet): 20 EBC
Beregnet bitter: 42 IBU
Vørtermengde: 68 l
Sluttvolum: 60 l
Malt & sukker
8000 gram Pale, Maris Otter, Muntons 4 EBC
4000 gram Pilsner, Muntons 4 EBC
1000 gram Lys carapils 24 EBC
Vann
30 l til innmesking
40 l til skylling
Meskeskjema
30 min 25 °C
25 min 55 °C
60 min 67 °C
Humle
180 gram Styrian goldings Pellet 6,2 %-alfa 60 min
100 gram Fuggles Pellet 5,7 %-alfa 15 min
Krydder og andre tilsetninger
Koketid
Total koketid vørter: 65 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: øvrig Fermentis SafAle S-04 Tørrgjær 100 g
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring 7 dager ved 18 °C
Modning/sekundærgjæring 7 dager ved 18 °C
Lagring 60 dager ved 12 °C
Øvrig informasjon
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig
Bryggedato: 14.02.2008
Tappedato: 30.02.2008
Kommentar: [/tt]
Navn på brygget: Sterk bitter
Øltype: C: English strong bitterr
Antall poeng i konkurransen: 37,33 av 50
OG: 1,054
FG: 1,011
Farve (beregnet): 20 EBC
Beregnet bitter: 42 IBU
Vørtermengde: 68 l
Sluttvolum: 60 l
Malt & sukker
8000 gram Pale, Maris Otter, Muntons 4 EBC
4000 gram Pilsner, Muntons 4 EBC
1000 gram Lys carapils 24 EBC
Vann
30 l til innmesking
40 l til skylling
Meskeskjema
30 min 25 °C
25 min 55 °C
60 min 67 °C
Humle
180 gram Styrian goldings Pellet 6,2 %-alfa 60 min
100 gram Fuggles Pellet 5,7 %-alfa 15 min
Krydder og andre tilsetninger
Koketid
Total koketid vørter: 65 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: øvrig Fermentis SafAle S-04 Tørrgjær 100 g
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring 7 dager ved 18 °C
Modning/sekundærgjæring 7 dager ved 18 °C
Lagring 60 dager ved 12 °C
Øvrig informasjon
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig
Bryggedato: 14.02.2008
Tappedato: 30.02.2008
Kommentar: [/tt]