1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

NM 09 MA1 - Holmen Graa Havrestaut - Trygve Torsteinsen

En tråd i 'Mørk ale' startet av Webmaster, 1 Apr 2009.

  1. Webmaster

    Webmaster
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    [tt][size=10pt]Generell informasjon
    Navn på brygget: Holmen Graa Havrestaut
    Øltype: 4.N. Øvrig
    Antall poeng i konkurransen: 40,66 av 50
    OG: 1064
    FG: 1019
    Farve (beregnet): 82 EBC
    Beregnet bitter: 30 IBU, med formel 'Tinseth'.
    Vørtermengde: 112 l
    Sluttvolum: 105 l

    Malt & sukker
    17000  gram 60  % Pale Malt                      6 EBC
    4000  gram 14  % Havremalt og Havregryn 50/50  2 EBC
    3000  gram 10  % Lys fl. extract           15 EBC
    1500  gram  5,3 % Crystal 120             120 EBC
    1000  gram  3,5 % Rista Bygg                  1100 EBC
    1000  gram  3,5 % Sjokolademalt                800 EBC
      750  gram  2,6 % Svartmalt                  1400 EBC

    Vann
    55 l til innmesking
    95 l til skylling

    Meskeskjema
    60 min 67 °C

    Humle
    200 gram East Kent Goldings Plugg 5,8 %-alfa 60 min
    150 gram East Kent Goldings Plugg 5,8 %-alfa 60 min

    Krydder og andre tilsetninger
    40 gram Calciumcarbonat koketid 60 min

    Koketid
    Total koketid vørter: 60 min

    Gjær
    Betegnelsen på gjæren: White Labs 013 London Ale Flytende 2 rør
    Kommentar til gjær: 2*4 liter starter

    Gjæringstemperatur og -tid
    Gjæring/primærgjæring  21 dager ved 17 grader
    Modning/sekundærgjæring 14 dager ved  9 grader

    Øvrig informasjon
    Filtrert: Nei
    CO2: Naturlig
    Bryggedato: 13.01.2009
    Tappedato: 12.02.2009
     

Del denne siden