NM 09 MA1 - Holmen Graa Havrestaut - Trygve Torsteinsen

[tt][size=10pt]Generell informasjon
Navn på brygget: Holmen Graa Havrestaut
Øltype: 4.N. Øvrig
Antall poeng i konkurransen: 40,66 av 50
OG: 1064
FG: 1019
Farve (beregnet): 82 EBC
Beregnet bitter: 30 IBU, med formel 'Tinseth'.
Vørtermengde: 112 l
Sluttvolum: 105 l

Malt & sukker
17000  gram 60  % Pale Malt                      6 EBC
4000  gram 14  % Havremalt og Havregryn 50/50  2 EBC
3000  gram 10  % Lys fl. extract           15 EBC
1500  gram  5,3 % Crystal 120             120 EBC
1000  gram  3,5 % Rista Bygg                  1100 EBC
1000  gram  3,5 % Sjokolademalt                800 EBC
  750  gram  2,6 % Svartmalt                  1400 EBC

Vann
55 l til innmesking
95 l til skylling

Meskeskjema
60 min 67 °C

Humle
200 gram East Kent Goldings Plugg 5,8 %-alfa 60 min
150 gram East Kent Goldings Plugg 5,8 %-alfa 60 min

Krydder og andre tilsetninger
40 gram Calciumcarbonat koketid 60 min

Koketid
Total koketid vørter: 60 min

Gjær
Betegnelsen på gjæren: White Labs 013 London Ale Flytende 2 rør
Kommentar til gjær: 2*4 liter starter

Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring  21 dager ved 17 grader
Modning/sekundærgjæring 14 dager ved  9 grader

Øvrig informasjon
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig
Bryggedato: 13.01.2009
Tappedato: 12.02.2009
 
Tilbake
Topp