[tt][size=10pt]Generell informasjon
Navn på brygget: Holmen Graa Havrestaut
Øltype: 4.N. Øvrig
Antall poeng i konkurransen: 40,66 av 50
OG: 1064
FG: 1019
Farve (beregnet): 82 EBC
Beregnet bitter: 30 IBU, med formel 'Tinseth'.
Vørtermengde: 112 l
Sluttvolum: 105 l
Malt & sukker
17000 gram 60 % Pale Malt 6 EBC
4000 gram 14 % Havremalt og Havregryn 50/50 2 EBC
3000 gram 10 % Lys fl. extract 15 EBC
1500 gram 5,3 % Crystal 120 120 EBC
1000 gram 3,5 % Rista Bygg 1100 EBC
1000 gram 3,5 % Sjokolademalt 800 EBC
750 gram 2,6 % Svartmalt 1400 EBC
Vann
55 l til innmesking
95 l til skylling
Meskeskjema
60 min 67 °C
Humle
200 gram East Kent Goldings Plugg 5,8 %-alfa 60 min
150 gram East Kent Goldings Plugg 5,8 %-alfa 60 min
Krydder og andre tilsetninger
40 gram Calciumcarbonat koketid 60 min
Koketid
Total koketid vørter: 60 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: White Labs 013 London Ale Flytende 2 rør
Kommentar til gjær: 2*4 liter starter
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring 21 dager ved 17 grader
Modning/sekundærgjæring 14 dager ved 9 grader
Øvrig informasjon
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig
Bryggedato: 13.01.2009
Tappedato: 12.02.2009
Navn på brygget: Holmen Graa Havrestaut
Øltype: 4.N. Øvrig
Antall poeng i konkurransen: 40,66 av 50
OG: 1064
FG: 1019
Farve (beregnet): 82 EBC
Beregnet bitter: 30 IBU, med formel 'Tinseth'.
Vørtermengde: 112 l
Sluttvolum: 105 l
Malt & sukker
17000 gram 60 % Pale Malt 6 EBC
4000 gram 14 % Havremalt og Havregryn 50/50 2 EBC
3000 gram 10 % Lys fl. extract 15 EBC
1500 gram 5,3 % Crystal 120 120 EBC
1000 gram 3,5 % Rista Bygg 1100 EBC
1000 gram 3,5 % Sjokolademalt 800 EBC
750 gram 2,6 % Svartmalt 1400 EBC
Vann
55 l til innmesking
95 l til skylling
Meskeskjema
60 min 67 °C
Humle
200 gram East Kent Goldings Plugg 5,8 %-alfa 60 min
150 gram East Kent Goldings Plugg 5,8 %-alfa 60 min
Krydder og andre tilsetninger
40 gram Calciumcarbonat koketid 60 min
Koketid
Total koketid vørter: 60 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: White Labs 013 London Ale Flytende 2 rør
Kommentar til gjær: 2*4 liter starter
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring 21 dager ved 17 grader
Modning/sekundærgjæring 14 dager ved 9 grader
Øvrig informasjon
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig
Bryggedato: 13.01.2009
Tappedato: 12.02.2009