NM 09 MA3 - Salvøy Mild - Geir Johnsen (Vedavågen)

[tt][size=10pt]Generell informasjon
Navn på brygget: Salvøy Mild
Øltype: 4.C. English mild
Antall poeng i konkurransen: 38 av 50
OG: 1042
FG: 1008
Farve (beregnet): 92 EBC
Beregnet bitter: 21 IBU, med formel - Velg -.
Vørtermengde: 22 l
Sluttvolum: 18,5 l

Malt & sukker
3500  gram 75,3 %  Palemalt Maris Otter
550  gram 11,8 %  Ambermalt Castle      45 EBC
450  gram  9,7 %  Crystalmalt Muntons  70 EBC
100  gram  2,2 %  Sjokolademalt Munton 900 EBC
  50  gram  1,0 %  Svartmalt Munton    1250 EBC

Vann
12 l til innmesking
? l til skylling

Meskeskjema
60 min 67 °C
Kommentar til mesking: Utvask 40 min. - 78 c.

Humle
13 gram Target Pellet            13,0 %-alfa 60 min
13 gram East Kent Goldings Pellet  5,0 %-alfa 15 min
15 gram East Kent Goldings Pellet  5,0 %-alfa  2 min

Krydder og andre tilsetninger
8 gram Klar Urt koketid 10 min

Koketid
Total koketid vørter: 60 min

Gjær
Betegnelsen på gjæren: Fermentis Safale US- 05 Tørrgjær 11gr.

Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring    8 dager ved 20    grader
Modning/sekundærgjæring  3 dager ved 20    grader
Lagring                94 dager ved 11-13 grader

Øvrig informasjon
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig
Bryggedato: 30.11.2008
Tappedato: 10.12.2008
 
Topp