1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

NM 09 ML3 - Bayer 1 - Tore Bjørgo (Asker)

En tråd i 'Mørk lager' startet av Webmaster, 1 Apr 2009.

  1. Webmaster

    Webmaster
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    [tt][size=10pt]Generell informasjon
    Navn på brygget: Bayer 1
    Øltype: 2.C. Münchener dunkel
    Antall poeng i konkurransen: 35,67 av 50
    OG: 1052
    FG: 1015
    Farve (beregnet): EBC
    Beregnet bitter: 26 IBU
    Vørtermengde: 50 l
    Sluttvolum: 42 l

    Malt & sukker
    5000  gram 44  %  müncnermalt
    5000  gram 44  %  pilsnermalt
    250  gram  2,2 %  krystallmalt
    100  gram  8,9 %  caramünchner
    100  gram  0,9 %  sjokolademalt

    Vann
    29 l til innmesking

    Meskeskjema
    90 min 67 °C

    Humle
    55 gram Nordbrauer Pellet            8,9 %-alfa 60 min
    34 gram Saaz Pellet                  3,7 %-alfa 20 min
    22 gram Hersbrücker Hallertau Pellet 2  %-alfa  5 min

    Krydder og andre tilsetninger
    20 gram Irish Moss koketid 20 min

    Koketid
    Total koketid vørter: 90 min

    Gjær
    Betegnelsen på gjæren: - Velg - Wyeast 2042 Danish Lager Flytende 125 ml

    Gjæringstemperatur og -tid
    Gjæring/primærgjæring    50 dager ved 5-7 grader
    Modning/sekundærgjæring  28 dager ved 12  grader
    Lagring                150 dager ved 7-9 grader

    Øvrig informasjon
    Filtrert: Nei
    CO2: Naturlig
    Bryggedato: 10.08.2008
    Tappedato: 25.10.2008

    Kommentar: Ølet er en norsk Bayer. [/tt]
     
  2. VidarL

    VidarL
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Skal vel egentlig aldri endre på slike ting, men er det evt andre Humletyper enn Nordbauer som kan egne seg som bitterhumle til denne oppskriften :roedme:? Ved bestilling av denne humlen, fekk eg ved ein feiltakelse levert  Nothern Brewer i staden, og det blir vel ein heilt anna bitterhet om eg bruker denne? Svar mottas med takk ...  :help:
     
  3. Hans Einar

    Hans Einar
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Er det % eller g som er feil på cara..?

    --
     
  4. VidarL

    VidarL
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Oj? Den hadde ikkje eg sett... Hadde nok stått som eit spørsmålstegn ved kverna tenker eg... Ser % stemmer av 100%, men virker mest rett med 100 gram??? Nokon som fasit på denne??
     
  5. Ingeniøren

    Ingeniøren
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Nannestad
    Er nok 100 g caramunich siden det er benyttet 250g krystallmalt i tillegg. Dette gir tilstrekkelig sødme i oppskriften.
     
    #5 Ingeniøren, 20 Okt 2014
    Sist redigert: 20 Okt 2014

Del denne siden