[tt][size=10pt]Generell informasjon
Navn på brygget: Bohemian pilsner 2
Kode: WOB 122
Hovedklasse: 1. Lys lager
Øltype: 1.C. Tsjekkisk pilsner
Antall poeng i konkurransen: 31,33 av 50
OG: 1052
FG: 1012
Farve (beregnet): 9 EBC
Beregnet bitter: 35 IBU, med formel 'Tinseth'.
Vørtermengde: 26 l
Sluttvolum: l
Malt & sukker
4400 gram 88 % Pilsner malt 3 EBC
300 gram 6 % Cara pils 5 EBC
150 gram 3 % Melanoidin malt 69 EBC
100 gram 2 % Wheat malt 3 EBC
50 gram 1 % Crystal malt 150 EBC
Vann
22 l til innmesking
22 l til skylling
Meskeskjema
70 min 67 °C
20 min 70 °C
Humle
70 gram Saaz Pellet 3.2 %-alfa 60 min
20 gram Saaz Pellet 4.5 %-alfa 30 min
40 gram Saaz Hel 5.1 %-alfa 10 min
40 gram Saaz Hel 5.1 %-alfa 1 min
Krydder og andre tilsetninger
5 gram Klar Urt koketid 10 min
2.5 gram Gjærnæring koketid 10 min
Koketid
Total koketid vørter: 100 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: Wyeast 2124 Bohemian Lager Flytende
Kommentar til gjær: 3 liter starter
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring: 15 dager ved 9 grader
Modning/sekundærgjæring: 13 dager ved 6 grader
Lagring: 3 dager ved 6 grader
Øvrig informasjon
Filtrert: Nei
CO2: Tilsatt
Bryggedato: 3.02.2010
Tappedato: 3.03.2010
Kommentar: Diacetyl rest et par dager på 14 grader fra 09.02.10. Brukte 1g kalsium sulfat og 2g kalsium klorid pr. 10 l vann. Tappet fra fat til flasker 06.03.10.[/tt]
Navn på brygget: Bohemian pilsner 2
Kode: WOB 122
Hovedklasse: 1. Lys lager
Øltype: 1.C. Tsjekkisk pilsner
Antall poeng i konkurransen: 31,33 av 50
OG: 1052
FG: 1012
Farve (beregnet): 9 EBC
Beregnet bitter: 35 IBU, med formel 'Tinseth'.
Vørtermengde: 26 l
Sluttvolum: l
Malt & sukker
4400 gram 88 % Pilsner malt 3 EBC
300 gram 6 % Cara pils 5 EBC
150 gram 3 % Melanoidin malt 69 EBC
100 gram 2 % Wheat malt 3 EBC
50 gram 1 % Crystal malt 150 EBC
Vann
22 l til innmesking
22 l til skylling
Meskeskjema
70 min 67 °C
20 min 70 °C
Humle
70 gram Saaz Pellet 3.2 %-alfa 60 min
20 gram Saaz Pellet 4.5 %-alfa 30 min
40 gram Saaz Hel 5.1 %-alfa 10 min
40 gram Saaz Hel 5.1 %-alfa 1 min
Krydder og andre tilsetninger
5 gram Klar Urt koketid 10 min
2.5 gram Gjærnæring koketid 10 min
Koketid
Total koketid vørter: 100 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: Wyeast 2124 Bohemian Lager Flytende
Kommentar til gjær: 3 liter starter
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring: 15 dager ved 9 grader
Modning/sekundærgjæring: 13 dager ved 6 grader
Lagring: 3 dager ved 6 grader
Øvrig informasjon
Filtrert: Nei
CO2: Tilsatt
Bryggedato: 3.02.2010
Tappedato: 3.03.2010
Kommentar: Diacetyl rest et par dager på 14 grader fra 09.02.10. Brukte 1g kalsium sulfat og 2g kalsium klorid pr. 10 l vann. Tappet fra fat til flasker 06.03.10.[/tt]