Brede Venås
Vikagt 9
6010 Ålesund
Tlf: 92045968
E-post: brevena@online.no
Klubb:
Medlem: Ja
Innlevering: I posten
[tt][size=10pt]Generell informasjon
Navn på brygget: Kokkens Stout
Kode: CLK500
Hovedklasse: 5. Sterke spesialøl
Øltype: 5.D. Imperial Stout
Antall poeng i konkurransen: 35,3 av 50
OG: 1077
FG: 1023
Farve (beregnet): 69,5 EBC
Beregnet bitter: 49,6 IBU, med formel 'Tinseth'.
Vørtermengde: 53 l
Sluttvolum: 50 l
Malt & sukker
8250 gram 48,39 % Pale Malt 5,9 EBC
3300 gram 19,35 % Munich 1 14 EBC
1700 gram 9,97 % Havregryn Røstet i ovnen 80 EBC
1000 gram 5,87 % røyk malt Weyermann 5 EBC
1000 gram 5,87 % Crystal 80 157,6 EBC
400 gram 2,35 % Spesial B 300 EBC
250 gram 1,47 % Sjokolade 900 EBC
Vann
63 l til innmesking
19 l til skylling
Meskeskjema
5 min 50 °C
60 min 60 °C
60 min 70 °C
10 min 78 °C
Kommentar til mesking: 10 min ekstra for å nå hvert temperaturtrinn
Humle
50 gram Perle Hel 8,2 %-alfa 60 min FWH
90 gram Northern Brewer Hel 9,7 %-alfa 60 min
68 gram Hallertauer New Zeland Hel 8,7 %-alfa 20 min
32 gram Hallertauer New Zeland Hel 8,7 %-alfa 10 min
50 gram Northern Brewer Hel 9,7 %-alfa 0 min
Krydder og andre tilsetninger
10 gram Kalk mesk
20 gram Gips mesk
15 gram Salt mesk
17 gram klar urt koketid 15 min
Koketid
Total koketid vørter: 60 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: Wyeast 1338 European Ale Flytende 2 pk 3,2L gjærstarter
Kommentar til gjær: 5g Gjærnering i vørt 15 min kok
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring: 52 dager ved 19 grader
Lagring: 205 dager ved 6-12 dager
Øvrig informasjon
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig
Bryggedato: 2.06.2009
Tappedato: 24.07.2009
Kommentar: 250 g 1,47% kaffe malt 500 EBC 250 g 1,47% kaffe light 250 EBC 250g 1,47% roasted barley 1250 EBC 400 g 2,35% sukker priming[/tt]
Vikagt 9
6010 Ålesund
Tlf: 92045968
E-post: brevena@online.no
Klubb:
Medlem: Ja
Innlevering: I posten
[tt][size=10pt]Generell informasjon
Navn på brygget: Kokkens Stout
Kode: CLK500
Hovedklasse: 5. Sterke spesialøl
Øltype: 5.D. Imperial Stout
Antall poeng i konkurransen: 35,3 av 50
OG: 1077
FG: 1023
Farve (beregnet): 69,5 EBC
Beregnet bitter: 49,6 IBU, med formel 'Tinseth'.
Vørtermengde: 53 l
Sluttvolum: 50 l
Malt & sukker
8250 gram 48,39 % Pale Malt 5,9 EBC
3300 gram 19,35 % Munich 1 14 EBC
1700 gram 9,97 % Havregryn Røstet i ovnen 80 EBC
1000 gram 5,87 % røyk malt Weyermann 5 EBC
1000 gram 5,87 % Crystal 80 157,6 EBC
400 gram 2,35 % Spesial B 300 EBC
250 gram 1,47 % Sjokolade 900 EBC
Vann
63 l til innmesking
19 l til skylling
Meskeskjema
5 min 50 °C
60 min 60 °C
60 min 70 °C
10 min 78 °C
Kommentar til mesking: 10 min ekstra for å nå hvert temperaturtrinn
Humle
50 gram Perle Hel 8,2 %-alfa 60 min FWH
90 gram Northern Brewer Hel 9,7 %-alfa 60 min
68 gram Hallertauer New Zeland Hel 8,7 %-alfa 20 min
32 gram Hallertauer New Zeland Hel 8,7 %-alfa 10 min
50 gram Northern Brewer Hel 9,7 %-alfa 0 min
Krydder og andre tilsetninger
10 gram Kalk mesk
20 gram Gips mesk
15 gram Salt mesk
17 gram klar urt koketid 15 min
Koketid
Total koketid vørter: 60 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: Wyeast 1338 European Ale Flytende 2 pk 3,2L gjærstarter
Kommentar til gjær: 5g Gjærnering i vørt 15 min kok
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring: 52 dager ved 19 grader
Lagring: 205 dager ved 6-12 dager
Øvrig informasjon
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig
Bryggedato: 2.06.2009
Tappedato: 24.07.2009
Kommentar: 250 g 1,47% kaffe malt 500 EBC 250 g 1,47% kaffe light 250 EBC 250g 1,47% roasted barley 1250 EBC 400 g 2,35% sukker priming[/tt]