Siste 2 brygg jeg har gjort har ikke karbonisert riktig, eller jeg veit ikke riktigt hva som går galt.
Feks min Weiss:
20L fra fermentering, ca 230g sukker
koket sukker i lit vann i ca 5min, la de kjøle ned å satt i min "bottling bucket", og så flyttet over ølet fra fermentering til den.
satt på 0.5L flaske
lagring i ca 15-20 grader i ca 2 uker første gang jeg åpnet en flaske (nå har det gått nesten 1 måned)
når jeg da heller opp et glas, etter flasken har stått i kjølskapet noen dager er det nesten ingen karbonisering eller skum på den.
har prøvd på flere ulike flasker
har og prøvd å riste på en lit og så åpne, da bli det mye skum, bubblet ut i ca 30 sekunder, og gikk bra å drikke deretter.
ølet smaker bra uansett, men det samme skjer med nesten ølen, en IPA som jeg lagde, brukte mindre sukker til min IPA (husker ikke mengde, men det samme skjer)
Feks min Weiss:
20L fra fermentering, ca 230g sukker
koket sukker i lit vann i ca 5min, la de kjøle ned å satt i min "bottling bucket", og så flyttet over ølet fra fermentering til den.
satt på 0.5L flaske
lagring i ca 15-20 grader i ca 2 uker første gang jeg åpnet en flaske (nå har det gått nesten 1 måned)
når jeg da heller opp et glas, etter flasken har stått i kjølskapet noen dager er det nesten ingen karbonisering eller skum på den.
har prøvd på flere ulike flasker
har og prøvd å riste på en lit og så åpne, da bli det mye skum, bubblet ut i ca 30 sekunder, og gikk bra å drikke deretter.
ølet smaker bra uansett, men det samme skjer med nesten ølen, en IPA som jeg lagde, brukte mindre sukker til min IPA (husker ikke mengde, men det samme skjer)