golo skrev:@Huub
Takk, har du brygget den selv, hvordan ble det?
Er Münchener det samme som Munich malt?
Huub skrev:Det er 'trygg' å starte på 18 °C og skrue opp gradvis slik at du er på 22-25 på dag 8.
Og starte på 22 og holde det der hele veien kan gi et godt resultat også. Bare 2 eksempler dette.
golo skrev:Jeg har ikke gjærskap så jeg hadde gjærdunken nede i kjelleren (18 °C) 1 uke og flytter deretter ølet opp til leiligheten i går hvor det er 23-24 °C. Vil det gi et godt nok resultat?
Jeg mesket ved 65 °C i 60 min.Peter T skrev:I oppskriften til huub var forslaget 1009.
Slik sett ble det litt lavt.
For å få høyere FG kan du for eksempel øke mesketemperaturen litt.
Huub skrev:Relativ lav OG og 10% sukker blir veldig lav FG ;D
Det var ikke nødvendig med sukkeret men blir et tørt og godt øl likevell :biersmile:
Burde ikke ha skrevet innlegget etter å ha helt i meg en flake på 9% Jeg hadde flere skrivefeil som nå er rettet på. Det er egentlig lite skrivefeil i dette forumet enn hva det burde ha vært.Huub skrev:
Det er egentlig lite skrivefeil i dette forumet enn hva det burde ha vært.