Takk for det, Jalle! :ilike:
Jeg tappet om ølet mitt nå på lørdag, det ble kjempegodt! Faktisk veldig lik den pilsen jeg husker fra Microbryggeriet i Oslo fra et par år tilbake.
Fin humlearoma, passe tørt, og i det hele tatt et særdeles velsmakende og friskt øl.
Jeg synes absolutt jeg oppnådde det ønskede resultatet, nemlig en lys, men litt kraftig pilsner.
I korte trekk brygget jeg slik:
* 1/2 kg Munton's pilsnermalt krovknust i kaffekvern og mesket på 65-68 grader; kokte vørteren ca 1 time
* Brukte til sammen ca 150g Tettnanger og Hallertau Hersbrucker humleblomster (rester jeg hadde liggende) som trakk med i 3, 5 og 10 minutter
* Boksen fra Munton's (Pils)
* 2 kg Munton's Extra Light Spraymalt
* Wyeast Bavarian Lager 2206 (forkultur, 2. gangs bruk tils. litt gjærnæringssalt)
Til sammen 20 liter vørter
Brygget gjæret ved ca 8 grader
Nå spørs det bare om jeg greier å la dette stå i fred til det blir modent! ;D
Tror jeg bestiller noen bokser til.
:skaal2: