Nok en tråd om karbonering

  • Trådstarter Slettet medlem 28241
  • Startdato
S

Slettet medlem 28241

Hei.

Skal tappe og karbonere første brygg i dag. Ser at mellom 6-7 g sukker pr liter øl er det vi går for - men er det av det totale ølet på gjæringsspann, eller det totale ølet som skal på flasker?(noe av det på gjæringsspann er slam).
Lagring på flaske i 15 grader, er det innafor (IPA)?


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
To ting til: i flere kalkulatorer må man legge inn ølets temperatur når man skal beregne hvor mye sukker man skal tilsette for karbonering. Mener man da ølets temperatur i det man tilsetter sukkeret (20 grader), eller temperaturen det skal stå lagret i (15 grader)?
Må sukkerlaken kjøles ned før den blandes med ølet?



Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Det er den høyeste temperaturen ølet har hatt etter at det var ferdiggjæret du må bruke. Det sier noe om Co2-innholdet i ølet før karbonering. Jo høyere temperaturen er/har vært, jo mer Co2 har forsvunnet ut.

Sukkerlaken må avkjøles ja.
 
15 grader er OK, og mye bedre enn romtemperatur, men ikke ideelt over lengre tid. Men en IPA skal jo drikkes fersk. Vil du likevel gjemme et par flasker til jul, så sett dem i kjøleskapet.
 
Sukkerlaken trenger ikke avkjøles. 6g per liter er finfint til pales, og 7g til pils. Men smaken er som baken... :)
Tar vell livet av eit par gjærceller når man kaster sukkerlake som holder nesten 100 grader rett i bøtta?
 
Tilbake
Topp