Skulle sjekke vørteren i går og måle FG og la merke til at preget/smaken som var der tidligere, var borte.
Av mange på bedre ord så smakte det nå plutselig "kjedelig" og tamt.
Åpnet derfor opp lokket litt i nysgjerrighet og ser noen gjærrester på toppen, som er vanlig, og en slags "film" som ligger over. Fikk litt angst for jeg har fått infeksjoner tidligere, men jeg skjønner ikke hvordan denne kunne oppstå:
Det var ingen tegn til infeksjon og smaken var nydelig 3 dager før, på samme FG. Med andre ord har smaken forverret seg på 5% alkohol, og hvis det er en infeksjon som er årsaken, hvordan får den "hold" til å vokse i alkoholholdig veske?
Kan smaken gå fra god til kjedelig og tilbake til god i løpet av tiden i dunken? Skal tappes på mandag (14 dager).
Av mange på bedre ord så smakte det nå plutselig "kjedelig" og tamt.
Åpnet derfor opp lokket litt i nysgjerrighet og ser noen gjærrester på toppen, som er vanlig, og en slags "film" som ligger over. Fikk litt angst for jeg har fått infeksjoner tidligere, men jeg skjønner ikke hvordan denne kunne oppstå:
Det var ingen tegn til infeksjon og smaken var nydelig 3 dager før, på samme FG. Med andre ord har smaken forverret seg på 5% alkohol, og hvis det er en infeksjon som er årsaken, hvordan får den "hold" til å vokse i alkoholholdig veske?
Kan smaken gå fra god til kjedelig og tilbake til god i løpet av tiden i dunken? Skal tappes på mandag (14 dager).