Her jobber vi oss oppover og ingenting skal være uprøvd før vi flesker til med knusing av malt, mesking, kjøling og gud vet hva.
Vel, ølsett stadiet er et tilbakelagt stadium og jeg er blitt et hyggelig bekjentskap rikere. Nå står ekstraktbrygging for døren. I skrivende stund leser jeg artikkelen på http://norbrygg.no/index.php?option=com_content&task=view&id=44&Itemid=70 og bestillingssiden til Petit er beleilig åpnet i et annet vindu. Forløpig ser handlelisten slik ut:
Maltekstrakt medium 1,5 kilo
Saaz Pellets løs vekt 100 gram (alpha 3 til 5)
Danstar, Nottingham overgjær til 25 liter (11 gr)
Dette med det nødvendige utstyr skal i følge ovennevnte link være nok til å sette i gang et brygg som vil ta meg til nye høyder i forhold til ølsett.
Det nevnes også i artikkelen at vi kan tilsette spesialmalt og slik jeg tolker det har jeg ingenting å tape på å tilsette akkurat det. Det leder meg til følgende frågan. Spesialmalt...om jeg går til innkjøp av dette må jeg da også kjøpe en "maltknuser" eller er det mulig å kjøpe dette knust "out of the box"? Jeg forestiller meg at fabrikknust malt VS selvknust vil ha en viss kvalitetsforskjell. Finnes der alternative måter å få knust maltet på? Jeg formoder et kjøkkenhåndkle og hammer ikke vil strekke til. Helt til slutt, hvor mye spesialmalt ville det være naturlig å tilsette oppskriften her og for en som liker øl med både fylde og litt tyngde; hvilken malt vil DERE anbefale?
Vel, ølsett stadiet er et tilbakelagt stadium og jeg er blitt et hyggelig bekjentskap rikere. Nå står ekstraktbrygging for døren. I skrivende stund leser jeg artikkelen på http://norbrygg.no/index.php?option=com_content&task=view&id=44&Itemid=70 og bestillingssiden til Petit er beleilig åpnet i et annet vindu. Forløpig ser handlelisten slik ut:
Maltekstrakt medium 1,5 kilo
Saaz Pellets løs vekt 100 gram (alpha 3 til 5)
Danstar, Nottingham overgjær til 25 liter (11 gr)
Dette med det nødvendige utstyr skal i følge ovennevnte link være nok til å sette i gang et brygg som vil ta meg til nye høyder i forhold til ølsett.
Det nevnes også i artikkelen at vi kan tilsette spesialmalt og slik jeg tolker det har jeg ingenting å tape på å tilsette akkurat det. Det leder meg til følgende frågan. Spesialmalt...om jeg går til innkjøp av dette må jeg da også kjøpe en "maltknuser" eller er det mulig å kjøpe dette knust "out of the box"? Jeg forestiller meg at fabrikknust malt VS selvknust vil ha en viss kvalitetsforskjell. Finnes der alternative måter å få knust maltet på? Jeg formoder et kjøkkenhåndkle og hammer ikke vil strekke til. Helt til slutt, hvor mye spesialmalt ville det være naturlig å tilsette oppskriften her og for en som liker øl med både fylde og litt tyngde; hvilken malt vil DERE anbefale?