Håkon
Dommer
Hei, sitter å planlegger årets bidrag i flaskekonken, men blir forvirret av typedefinisjonen til 10A/10B.
For 10A beskrives estere slik "..Svak til middels nivå av fruktestere, som kan ha karakter av banan, ananas eller tyggegummi". Detter er rimelig snevert i forhold til hva som faktisk finnes av estere i belgiske øl. 10B er videre og sier "...Middels til kraftig nivå av fruktestere, som kan ha karakter av banan, ananas, sitrus, tyggegummi med mer".
Er det meningen at belgisk blonde skal være låst til banan, ananas eller tyggegummi? Eller bør det åpnes for et brede spekter av estere? Jeg vil påstå at f.eks pære og appelsintoner er passende i en belgisk blonde. Hvordan vil en blonde med pæretoner bedømmes? Forstår tankegangen med at sterkere belgiske øl kan ha et mer markant esterpreg og tildels flere typer estere pga høyere gjæringstemp / mer brujk av sukker men å ikke tillate et svakt preg av disse i BB blir feil i forhold til de variantene av belgisk blonde som finnes der ute. Eksempelvis har Nøgne Ø's blonde har jo et vist preg av sitrus..
For 10A beskrives estere slik "..Svak til middels nivå av fruktestere, som kan ha karakter av banan, ananas eller tyggegummi". Detter er rimelig snevert i forhold til hva som faktisk finnes av estere i belgiske øl. 10B er videre og sier "...Middels til kraftig nivå av fruktestere, som kan ha karakter av banan, ananas, sitrus, tyggegummi med mer".
Er det meningen at belgisk blonde skal være låst til banan, ananas eller tyggegummi? Eller bør det åpnes for et brede spekter av estere? Jeg vil påstå at f.eks pære og appelsintoner er passende i en belgisk blonde. Hvordan vil en blonde med pæretoner bedømmes? Forstår tankegangen med at sterkere belgiske øl kan ha et mer markant esterpreg og tildels flere typer estere pga høyere gjæringstemp / mer brujk av sukker men å ikke tillate et svakt preg av disse i BB blir feil i forhold til de variantene av belgisk blonde som finnes der ute. Eksempelvis har Nøgne Ø's blonde har jo et vist preg av sitrus..