Normalt gjæringsforløp?

Ørnegård

Norbrygg-medlem
Har en stout stående på 15-16 grader på på wlp007 (to helt ferske rør og ett ganske ferskt rett i dunken uten starter). OG var 1.043.

Satte brygget på onsdag kvel denne uken. Stormgjæring var i gang sent torsdag kveld med ca. 40 plopp i minuttet. Sjekket i går kveld og det hadde da avtatt betraktelig. Nå  plopper det knapt to-tre ganger i minuttet.

Er det normalt at stormgjæringen gir seg så raskt og brått? Har uansett planer om å la det stå i to fulle uker før vi flasker.
 
Stormgjæring kan gå kjapt ja.
Plopp i gjærlås betyr egentlig svært lite.
Grunnen til at man helst skal vente i to uker er for at gjæren skal rydde opp etter seg, ikke bare produsere alkohol og co2.
ryddinga er vel så viktig;)

Sent from my HTC Sensation XE with Beats Audio using Tapatalk
 
WLP007 flokkulerer også ganske fort, så om den gjærer på lav temperatur, er den en viss fare for at den dropper ut før tiden. Det er ikke sikkert at den har gjort det i ditt tilfelle (den stopper kjapt uansett), men det kan uansett være lurt å sette ølet litt varmere akkurat nå.
 
Tilbake
Topp