Jeg har brygget en batch av denne ale'n. Anbefalt gjærtype i oppskriften er Wyeast 1007 german ale. Denne hadde de ikke på Vestbrygg så jeg ble anbefalt Safale K97 tørrgjær isteden. I oppskriften er gjæringstemperaturen satt til 12 grader C. Temperaturspannet for gjæren safale K-97 er 15-20gr C men noen steder står det 12-26gr C. Jeg brukte to pakker à 11g. Nå har den gjæret siden onsdag kveld, OG 1050. I dag morges var gravitet 1040, samt at trykket i gjærings-låset var avtatt og boblingen stanset. Jeg har kjølen på 12 gr C. Jeg ønsker å unngå uønskede bismaker. Hva anbefaler dere meg til å gjøre? Når jeg sjekket gravitet i dag så smakte ølen veldig rent med gode malt og humle toner og selvfølgelig noe (rene) gjærsmaker.
* Vente og se?
* Øke temperaturen noe, opp mot ca 15 gr C
* annet?
Takknemlig for innspill/ Micke
* Vente og se?
* Øke temperaturen noe, opp mot ca 15 gr C
* annet?
Takknemlig for innspill/ Micke