Ny bryggeblogg

Leho

Norbrygg-medlem
Er ikke helt sikker på om det er god forumkotyme å informere om egen blogg, men som du ser har jeg tatt sjansen. Den ligger på kilebrygg.wordpress.com og er foreløpig ganske skrinn, men vil om kort tid inneholde mye om hva som har gått bra, hva som er gjort feil, og ny lærdom som er innhøstet (mye av den herfra).
Endelig har jeg fått en ny favoritthobby som kan matche garnfiske etter piggvar, slettvar og sjøtunge og dermed er trangen til skriftlig deling av oppdagelser så sterk at jeg simpelthen ikke kan la være lenger. Ta en titt; hvis det uinteressant, så takk for at tok titten, hvis du liker det du leser, er du velkommen tilbake.
Bloggen vil ikke gi fasit på hva og hvordan det skal brygges, men kan nok inneholde noen tips til de som er helt ferske.
Gleder meg til dagene blir lysere og jeg skal sette i gang med å finne rette ølet til piggvaren som pleier å komme til en bukt nær meg i april/ mai og hvorvidt noe hjemmebrygg kan ta opp konkurransen med pouilly fumé eller pouilly fuissé som flytende ledsager til godfisken  :)

PS: Har du/dere egne bryggeblogger så send URL slik at jeg lenke til deres blogg!
 
Lykke til med bloggen (og bryggingen selvsagt!). Skal følge med!

Vi blogger også. Se i signaturen under.

Har også en lenkesamling som bør oppdateres snart ...
 
I instruksjonen til settet jeg debuterte med ble det sagt at jeg skulle putte protaflec i koken et kvarter for å bunnfelle, det glemte jeg. Vet ikke om det var nødvendig å klarne den, men etter først å ha testet en liten flik gelatin i et glass med øl og sett resultatet, fikk resten av batchen 3 plater og et par dager på nytt fat før tapping. Om det var nødvendig eller ei skal jeg ikke ha sagt noe om, men at ølet ble klart og fint er det ingen tvil om.
 
Vi brukte klarning første gang ved forrige brygg, på en pilsener. Har ikke smakt den ennå men den var meget lekker og klar ved tapping.
 
Tilbake
Topp