Tenkte å takke for gode råd og innspill, samt med glede melde om at jeg i dag, etter et 14 dagers svangerskap, har flasket opp 60 små "bjørnunger" som nå modnes i pappesker i ca 20 °C :skitbra:
Jeg tror alt som kunne gå galt under flaskingen gikk galt, så i kveld for vi skåle for gode gamle Murphy! ;D Hjernen min har en til stadighet forbløffende evne til å finne de mest kompliserte løsninger på alle problemer den konfronteres med, men som regel går det bra til slutt. :klovn: Jeg var livredd syreskader fra StarSan og brukte gummihansker nesten hele tiden, glemte sukkeret i første pulje (brukte en 10 liters tank fra Clas Ohlson som "flaskebøtte" til en 20 liters batch...), stoppet heverten, kokte opp sukkerlake, fikk den oppi med litt splæsjing, livredd for å oksygenere ølet for mye, knotet som en gal for å få heverten i gang igjen, men det gikk også til slutt, knotet enda mer med min MacGuyver-inspirerte løsning for å feste "flaskepinnen" til krana på tanken, men til slutt satt det meste som det skulle og de første 30 flaskene var fulle. La rengjorte korker oppå hver flaske og lot de ligge litt, til de begynte å "hoppe" så vidt, et tydelig tegn på at gjæren allerede var i gang med karboneringsoppgaven. 2. pulje gikk litt mer smooth, dog fortsatt med en del rot og knot Bekymret meg en del over en liten skum-ring i toppen av hver flaske, men håper det er normalt og ikke et tegn på enorme mengder oksygen i ølet. Evt. er det kanskje Starsan-skum (don't fear the foam! sier de på homebrewtalk.com). Bekymret meg også en del over små luftbobler i heverten, men siden jeg var ved point of no return lot jeg humla suse, for å si det sånn Må undersøke om slangen/heverten er helt tett. Den er fra europris, så... tja. Foruten alt dette gikk det stort sett greit når jeg var i gang, så nå får jeg bare håpe det blir øl ut av dette, og ikke en oksygen&bakterie-cocktail Det hele tok vel en 4-5 timer. Har ihvertfall lært noe av dette, så det bør gå enklere neste gang
Det så ut som øl, luktet ganske som øl og smakte litt søtt, hint av karamel og noe malt, og noe bitterhet. Blir spennende å se hva som skjer! Planlegger å smake en flaske om 1 uke, en om 2 uker og en om 3 uker. Om 3 uker er forhåpentligvis karboneringen bra og ølet rimelig modent.
FG var 1.014 sånn ca., kanskje ikke helt supert, eller...? Jeg aner som kjent ikke hva OG var, men den skulle vært 1.037 ca hvis jeg hadde fulgt oppskriften i ølsettet, noe jeg ikke gjorde ;D (brukte amber spraymalt i stedet for sukker, utgjør det noen forskjell i gravity?)
Legger ved et par bilder av barna
:skaal2:
Jeg tror alt som kunne gå galt under flaskingen gikk galt, så i kveld for vi skåle for gode gamle Murphy! ;D Hjernen min har en til stadighet forbløffende evne til å finne de mest kompliserte løsninger på alle problemer den konfronteres med, men som regel går det bra til slutt. :klovn: Jeg var livredd syreskader fra StarSan og brukte gummihansker nesten hele tiden, glemte sukkeret i første pulje (brukte en 10 liters tank fra Clas Ohlson som "flaskebøtte" til en 20 liters batch...), stoppet heverten, kokte opp sukkerlake, fikk den oppi med litt splæsjing, livredd for å oksygenere ølet for mye, knotet som en gal for å få heverten i gang igjen, men det gikk også til slutt, knotet enda mer med min MacGuyver-inspirerte løsning for å feste "flaskepinnen" til krana på tanken, men til slutt satt det meste som det skulle og de første 30 flaskene var fulle. La rengjorte korker oppå hver flaske og lot de ligge litt, til de begynte å "hoppe" så vidt, et tydelig tegn på at gjæren allerede var i gang med karboneringsoppgaven. 2. pulje gikk litt mer smooth, dog fortsatt med en del rot og knot Bekymret meg en del over en liten skum-ring i toppen av hver flaske, men håper det er normalt og ikke et tegn på enorme mengder oksygen i ølet. Evt. er det kanskje Starsan-skum (don't fear the foam! sier de på homebrewtalk.com). Bekymret meg også en del over små luftbobler i heverten, men siden jeg var ved point of no return lot jeg humla suse, for å si det sånn Må undersøke om slangen/heverten er helt tett. Den er fra europris, så... tja. Foruten alt dette gikk det stort sett greit når jeg var i gang, så nå får jeg bare håpe det blir øl ut av dette, og ikke en oksygen&bakterie-cocktail Det hele tok vel en 4-5 timer. Har ihvertfall lært noe av dette, så det bør gå enklere neste gang
Det så ut som øl, luktet ganske som øl og smakte litt søtt, hint av karamel og noe malt, og noe bitterhet. Blir spennende å se hva som skjer! Planlegger å smake en flaske om 1 uke, en om 2 uker og en om 3 uker. Om 3 uker er forhåpentligvis karboneringen bra og ølet rimelig modent.
FG var 1.014 sånn ca., kanskje ikke helt supert, eller...? Jeg aner som kjent ikke hva OG var, men den skulle vært 1.037 ca hvis jeg hadde fulgt oppskriften i ølsettet, noe jeg ikke gjorde ;D (brukte amber spraymalt i stedet for sukker, utgjør det noen forskjell i gravity?)
Legger ved et par bilder av barna
:skaal2: