Hei! Jeg er ekstremt ny på feltet og har handlet inn noe utstyr og råvarer og skal til å starte på mitt første brygg (hveteøl). Jeg har lest masse, men blir ikke riktig klok på fremgangsmåten. Er det noen som kan gi meg en rask step-by-step/walkthrough på hva jeg skal gjøre? Har lest om trinnmesking og gjærstarter, men skjønner meg ikke helt på det. Har skjønt at det er mulig å gjøre dette på en enklere måte? Har sett på litt oppskrifter og tenker på bruke denne men å bare brygge 1/3 del av den til å starte med:
Mengde ca. 50 l.
Pilsner/lagermalt 6,0 kg
Hvetemalt 6,0 “
Bitterhumle 40 g. Uspes. humle 5 % alfa
Smakshumle 10 g. Uspes. humle 5 % alfa (kokes 20 min)
Overgjær Weizenbier-gjær
Trinnmesking:
55 gr.C i 30 min Siling ved 78 gr.C
68 gr.C i 60 min
Primærgjæring ved 16 - 18 gr.C
Lagring ved 10 - 12 gr.C
Er det her beregnet at man skal starte med 50 liter vann? Når skal jeg sile? Skjønner veldig lite...
Mengde ca. 50 l.
Pilsner/lagermalt 6,0 kg
Hvetemalt 6,0 “
Bitterhumle 40 g. Uspes. humle 5 % alfa
Smakshumle 10 g. Uspes. humle 5 % alfa (kokes 20 min)
Overgjær Weizenbier-gjær
Trinnmesking:
55 gr.C i 30 min Siling ved 78 gr.C
68 gr.C i 60 min
Primærgjæring ved 16 - 18 gr.C
Lagring ved 10 - 12 gr.C
Er det her beregnet at man skal starte med 50 liter vann? Når skal jeg sile? Skjønner veldig lite...