Tor.
Norbrygg-medlem
Vi har et 3-kjelsoppsett med Labb-dunker, HERMS i vannkoker, én pumpe og hagevis av triclamp-koblinger + et gjæringsskap med plass til 60-liters Speidel gjæringskar. Hele greia tar 140 cm veggplass i en isolert utebod.
Meske- og kokekar + HERMS og pumpe står på et hev/senkbord på 90 cm. Benkeplata er fra billigkroken på IKEA. Det er montert et skap med to skuffer under. Skuffene er standard kjøkkenskuffer (gammel IKEA-standard) og frontene er i vørterbeiset kryssfinér (målsagd av Thauglands trelast). Bruker en pakkevekt fra Jula for måling av vannmengder.
Det går fint å heve opp bordet og skyve meskekaret oppå gjæringsskapet for tapping av vørter til kokekaret, men punpa duger også. Hender vi tar siste delen av tappingen sånn likevel.
Kontrollpanel med hev/senk-bryter, upålitelig termometer, PID for HERMSen, bryter for pumpe, brytere og effektregulatorer for varmeelementene + STC1000 for gjæringsskapet. Plassert i en skuff av kryssfinér (også fra Thaugland) oppå gjæringsskapet. Over kontrollpanelet er det benkeplate med plass for HLT.
All varming av vann og koking av vørter gjøres med to stk dyppvarmere på 3 kw. Har bare 16A i boden, så det blir en skjøteledning fra huset for å få nok strøm.
Utlufting med Biltemas største gulvvifte stående i vinduet. Har aldri kjørt den på fullt. Når det er kaldt ute, fryser det på viftebladene. Frigis som et regn av isbiter med noen minutters mellomrom.
Har en binders av kobberrør som brukes til whirlpooling. Kjøler med dobbel dyppkjøler (2x5 meter). Hever bordet når det skal tappes til gjæringskar som står i gjæringsskapet. (Pt ingen bilder av dette).
Når bryggeriet ikke er i bruk, heves bordet helt opp. Har et skap med store skuffer som akkurat får plass under. Får plass til mye bryggeutstyr der. Skapet gjør nytten som avlastningsbenk når det brygges.
Det vil nok bli oppgradert til noe mer i rustfritt etter hvert. Vet ikke helt om det blir VVB-basert ennå.
Meske- og kokekar + HERMS og pumpe står på et hev/senkbord på 90 cm. Benkeplata er fra billigkroken på IKEA. Det er montert et skap med to skuffer under. Skuffene er standard kjøkkenskuffer (gammel IKEA-standard) og frontene er i vørterbeiset kryssfinér (målsagd av Thauglands trelast). Bruker en pakkevekt fra Jula for måling av vannmengder.
Det går fint å heve opp bordet og skyve meskekaret oppå gjæringsskapet for tapping av vørter til kokekaret, men punpa duger også. Hender vi tar siste delen av tappingen sånn likevel.
Kontrollpanel med hev/senk-bryter, upålitelig termometer, PID for HERMSen, bryter for pumpe, brytere og effektregulatorer for varmeelementene + STC1000 for gjæringsskapet. Plassert i en skuff av kryssfinér (også fra Thaugland) oppå gjæringsskapet. Over kontrollpanelet er det benkeplate med plass for HLT.
All varming av vann og koking av vørter gjøres med to stk dyppvarmere på 3 kw. Har bare 16A i boden, så det blir en skjøteledning fra huset for å få nok strøm.
Utlufting med Biltemas største gulvvifte stående i vinduet. Har aldri kjørt den på fullt. Når det er kaldt ute, fryser det på viftebladene. Frigis som et regn av isbiter med noen minutters mellomrom.
Har en binders av kobberrør som brukes til whirlpooling. Kjøler med dobbel dyppkjøler (2x5 meter). Hever bordet når det skal tappes til gjæringskar som står i gjæringsskapet. (Pt ingen bilder av dette).
Når bryggeriet ikke er i bruk, heves bordet helt opp. Har et skap med store skuffer som akkurat får plass under. Får plass til mye bryggeutstyr der. Skapet gjør nytten som avlastningsbenk når det brygges.
Det vil nok bli oppgradert til noe mer i rustfritt etter hvert. Vet ikke helt om det blir VVB-basert ennå.