Hei folkens.
Jeg har lest litt bøker og prøvd meg frem. Det der med OG og SG blir jeg liksom aldri helt trygg på. Men er det nødvendig å bli proff på det? Jo, for å finne ut alkohol% kanskje. Kan noen fortelle meg en lettvindt måte å gjøre dette på? Ut fra bøkene virker det så "frem og tilbake"synes jeg. Og evnt hva som er viktig og ikke.
Samtidig har jeg spørsmål om skalering av oppskrifter. Jeg finner en del store oppskrifter som jeg har lyst til å teste, men jeg har en 30L, så da begrenses det litt på mengde Noen enkel måte å "runde av" oppskriftene på og få det til å passe til sitt utstyr? Også dette med skyllevann, det står ofte at en oppskrift skal ende med et vist antall liter, men det står hverken hva man skal begynne med eller skylle med
På forhånd tusen takk! Her er det masse dyktige folk
Jeg har lest litt bøker og prøvd meg frem. Det der med OG og SG blir jeg liksom aldri helt trygg på. Men er det nødvendig å bli proff på det? Jo, for å finne ut alkohol% kanskje. Kan noen fortelle meg en lettvindt måte å gjøre dette på? Ut fra bøkene virker det så "frem og tilbake"synes jeg. Og evnt hva som er viktig og ikke.
Samtidig har jeg spørsmål om skalering av oppskrifter. Jeg finner en del store oppskrifter som jeg har lyst til å teste, men jeg har en 30L, så da begrenses det litt på mengde Noen enkel måte å "runde av" oppskriftene på og få det til å passe til sitt utstyr? Også dette med skyllevann, det står ofte at en oppskrift skal ende med et vist antall liter, men det står hverken hva man skal begynne med eller skylle med
På forhånd tusen takk! Her er det masse dyktige folk