loebrygg
Norbrygg-medlem
Mistenker at jeg har missforstått det med koking av vørter med humle.
Har alltid innbilt meg at den skal holde 60 °C, det samme som meske temperaturen.
Hvor stor betydning vil det ha.
Det er snakk om en IPA fra partial grain, med 3 kg ekstrakt og bare 0,3 kg grain, så det skulle vel ikke ha så mye å si for noe annet en humle profilen?
Har brukt 40 g cascade (60 min) go 40 g (5 min) til totalt 12 liters brygg og skulle da ifølge BeerCalc havne på 60 IBU.
Har alltid innbilt meg at den skal holde 60 °C, det samme som meske temperaturen.
Hvor stor betydning vil det ha.
Det er snakk om en IPA fra partial grain, med 3 kg ekstrakt og bare 0,3 kg grain, så det skulle vel ikke ha så mye å si for noe annet en humle profilen?
Har brukt 40 g cascade (60 min) go 40 g (5 min) til totalt 12 liters brygg og skulle da ifølge BeerCalc havne på 60 IBU.