Oktoberfest Hansa

Kom over Hansa sin Märzen i går og kjøpte den, da jeg akkurat hadde kjøpt et märzen ølkit fra Vestbrygg. Halvveis gjennom boksen kom jeg til å tenke på Hansa Juleøl mens jeg drakk den. Har ikke drukket juleølen på ett år eller mer, så skal jo ikke si det for sikkert. Men er det samme øl?
 
Hei
Jeg liker godt Hansa sitt oktoberøl. Har søkt en del etter oppskrifter men finner ikke noe om dette ølet. Trenger derfor tips til oppskrift på noe som kan ligne, evt er bedre men i samme gate. Har oppskriften under men vet ikke om den ligner.

Vienna 70%
Münchenmalt 14%
Crapils 13%
Krystall 2%
Mesketemp 65 grader.
Perle bitterhumle som og Hellerauer Mittelfrüh som aromahumle. Ønsker å begrense bitterheten til 20 IBU
Gjær WLP820 Oktoberfest

Er det noen som har noen tips?
 
Sist redigert:
Germanbrewing.net angir dette som retningslinjer for en märzen.

''Marzen - OG 13.5 Plato
30-50% Munich malt at 15 EBC (aka Weyermann Munich I)
30-50% Pilsner malt at 3.5 EBC
0-30% Vienna malt at 8 EBC
0-10% caramalt at 25 to 120 EBC (aka Weyermann Carahell to Caramunich 2, or a blend)
20-26 IBUs
''

http://forum.germanbrewing.net/viewtopic.php?t=323

Du vet vel hvor Hansa'en ligger i forhold til vanlig norsk pils (Hansa) - litt mer maltsmak, og
normal norsk Bayer (mindre maltsmak?).

Norsk pils er 100% pilsmalt,
Bayer er vel Münchener Dunkel:

''Dunkel - OG 12.5 Plato
75-95% Munich malt (blend Munich I and Munich II to taste; 7:3 light:dark is a good ratio)
0-20% Pilsner malt at 3.5 EBC
3-6% caramalt at 100 to 150 EBC (aka Weyermann Caramunich I, II, or III)
0-1% carafa special at 1200 EBC (carafa special 1) - can also use more and cold steep and/or add at vorlauf to get even more color without too much roast flavor
18-22 IBUs
''

Mulig oktoberfesten er midt mellom Märzen og Festbier:

''Festbier - OG 13.5 Plato
70-90% Pilsner malt at 3.5 EBC
0-30% Vienna malt at 8 EBC
0-30% Munich malt at 15 EBC
0-10% caramel malt at 25 EBC (Carahell)
18-24 IBUs''

Humleforslaget ditt blir rett uansett :)

Når det er sagt: Oppskriften din vil nok gi et utmerket øl!:D
 
Oktober fest ølet blir i dag brygget mer lettdrikkelig, så det vil nok heller være i "Fesbier" kategorien, Dvs mer pilsmalt og mindre vienna/munic. Vil nok tro at Hansa sitt inneholder mest pilsner...
 
Germanbrewing.net angir dette som retningslinjer for en märzen.

''Marzen - OG 13.5 Plato
30-50% Munich malt at 15 EBC (aka Weyermann Munich I)
30-50% Pilsner malt at 3.5 EBC
0-30% Vienna malt at 8 EBC
0-10% caramalt at 25 to 120 EBC (aka Weyermann Carahell to Caramunich 2, or a blend)
20-26 IBUs
''

http://forum.germanbrewing.net/viewtopic.php?t=323

Du vet vel hvor Hansa'en ligger i forhold til vanlig norsk pils (Hansa) - litt mer maltsmak, og
normal norsk Bayer (mindre maltsmak?).

Norsk pils er 100% pilsmalt,
Bayer er vel Münchener Dunkel:

''Dunkel - OG 12.5 Plato
75-95% Munich malt (blend Munich I and Munich II to taste; 7:3 light:dark is a good ratio)
0-20% Pilsner malt at 3.5 EBC
3-6% caramalt at 100 to 150 EBC (aka Weyermann Caramunich I, II, or III)
0-1% carafa special at 1200 EBC (carafa special 1) - can also use more and cold steep and/or add at vorlauf to get even more color without too much roast flavor
18-22 IBUs
''

Mulig oktoberfesten er midt mellom Märzen og Festbier:

''Festbier - OG 13.5 Plato
70-90% Pilsner malt at 3.5 EBC
0-30% Vienna malt at 8 EBC
0-30% Munich malt at 15 EBC
0-10% caramel malt at 25 EBC (Carahell)
18-24 IBUs''

Humleforslaget ditt blir rett uansett :)

Når det er sagt: Oppskriften din vil nok gi et utmerket øl!:D

Sikkert rimelig greie rammer, det der. Men det er jo ikke uttrykk for noe vedtak som har en eller annen slags offisiell status, som f.eks. Norbryggs typedefinisjoner: "These are one person's opinion on possible baselines - in other words, don't view these as gospel, rather view them as a starting point for recipe development."
 
Takk for gode tilbakemeldinger! :)
Tror jeg prøver meg på 70%pilsner, 25% münchen og 5% caramel.
Så får jeg se hvordan den blir, skal i vertfall bli oktoberfest! :)
 
Takk for gode tilbakemeldinger! :)
Tror jeg prøver meg på 70%pilsner, 25% münchen og 5% caramel.
Så får jeg se hvordan den blir, skal i vertfall bli oktoberfest! :)
Det skal hårdt holde om det varer til Oktoberfesten :)
 
Tilbake
Topp