Germanbrewing.net angir dette som retningslinjer for en märzen.
''
Marzen - OG 13.5 Plato
30-50% Munich malt at 15 EBC (aka Weyermann Munich I)
30-50% Pilsner malt at 3.5 EBC
0-30% Vienna malt at 8 EBC
0-10% caramalt at 25 to 120 EBC (aka Weyermann Carahell to Caramunich 2, or a blend)
20-26 IBUs''
http://forum.germanbrewing.net/viewtopic.php?t=323
Du vet vel hvor Hansa'en ligger i forhold til vanlig norsk pils (Hansa) - litt mer maltsmak, og
normal norsk Bayer (mindre maltsmak?).
Norsk pils er 100% pilsmalt,
Bayer er vel Münchener Dunkel:
''Dunkel - OG 12.5 Plato
75-95% Munich malt (blend Munich I and Munich II to taste; 7:3 light:dark is a good ratio)
0-20% Pilsner malt at 3.5 EBC
3-6% caramalt at 100 to 150 EBC (aka Weyermann Caramunich I, II, or III)
0-1% carafa special at 1200 EBC (carafa special 1) - can also use more and cold steep and/or add at vorlauf to get even more color without too much roast flavor
18-22 IBUs''
Mulig oktoberfesten er midt mellom Märzen og Festbier:
''
Festbier - OG 13.5 Plato
70-90% Pilsner malt at 3.5 EBC
0-30% Vienna malt at 8 EBC
0-30% Munich malt at 15 EBC
0-10% caramel malt at 25 EBC (Carahell)
18-24 IBUs''
Humleforslaget ditt blir rett uansett
Når det er sagt: Oppskriften din vil nok gi et utmerket øl!