Lammebog i stout.
Man tager en stk framfot av lam (aka lammebog) og krydrer den. Rosmarin/timian/hvitløk er min favoritt. Den kan godt ligge over natta, og man kan godt legge den i stout da også. Fungerer fint om man ikke gidder dette.
Legg foten i ovnen på 250-300 grader. Gjerne varmluft/grill. Rist med langpanne under. Ideen er å lage en stekeskorpe. Tar ca 15 minutter. Snu den et par ganger. Kan også gjøres i stekepanne, men ovn er enklere, og da kan kokken drikke øl mens han/hun ser på at foten brunes.
Skru varmen ned til 170 grader. Legg foten i langpannen. Hell på en flaske stout. Hiv i noen hele hvitløksbåter. Dekk med et par lag aluminiumsfolie. La den stå i knappe 4 timer. Lavere temperatur og lengre tid om man har tid. Kjøttet faller fra beinet når den er ferdig.
Stouten/skyen kan brukes til saus (+ fløte + creme fraiche el.l). Kan bli litt bitter, så ikke bruk all kraften, og tilsett noe sukker om nødvendig.
Rotmos og/eller potetmos passer godt til. Merk at dette kjøttet er ekstremt mørt, saftig og gjennomstekt. Kan ikke skjæres som en bakfot (aka lammelår). Rives av med to gafler. Himmelsk godt.
Man tager en stk framfot av lam (aka lammebog) og krydrer den. Rosmarin/timian/hvitløk er min favoritt. Den kan godt ligge over natta, og man kan godt legge den i stout da også. Fungerer fint om man ikke gidder dette.
Legg foten i ovnen på 250-300 grader. Gjerne varmluft/grill. Rist med langpanne under. Ideen er å lage en stekeskorpe. Tar ca 15 minutter. Snu den et par ganger. Kan også gjøres i stekepanne, men ovn er enklere, og da kan kokken drikke øl mens han/hun ser på at foten brunes.
Skru varmen ned til 170 grader. Legg foten i langpannen. Hell på en flaske stout. Hiv i noen hele hvitløksbåter. Dekk med et par lag aluminiumsfolie. La den stå i knappe 4 timer. Lavere temperatur og lengre tid om man har tid. Kjøttet faller fra beinet når den er ferdig.
Stouten/skyen kan brukes til saus (+ fløte + creme fraiche el.l). Kan bli litt bitter, så ikke bruk all kraften, og tilsett noe sukker om nødvendig.
Rotmos og/eller potetmos passer godt til. Merk at dette kjøttet er ekstremt mørt, saftig og gjennomstekt. Kan ikke skjæres som en bakfot (aka lammelår). Rives av med to gafler. Himmelsk godt.