Øldommerkurs i Bergen 5. - 6. desember

Owe

Norbrygg-medlem
Dommerkomiteen tar juleinnspurten i Bergen med dommerkurs lørdag 5. og søndag 6. desember 2015. Vi starter kl 1000 begge dager og tar sikte på å være ferdig kl 1600 lørdag og 1500 på søndag. Sted blir anonsert senere.

Påmelding skjer ved å fylle ut følgende skjema:
https://docs.google.com/forms/d/1VzVD68F_xkl_3LwzHLH8nPFzMaVagkZtqIuC5WsCa5o/viewform

Kurset er gratis for Norbryggmedlemmer, og du må være medlem for å delta. Norbrygg forventer også at alle som deltar på kurs stiller til eksamen og bidrar til beømming av øl i Norbryggsammenheng. Blir det flere påmeldte enn plasser vil vi ta en utvelgelse blandt de påmeldte - alle for beskjed i god tid før kursstart.
 
Dommerkomiteen tar juleinnspurten i Bergen med dommerkurs lørdag 5. og søndag 6. desember 2015. Vi starter kl 1000 begge dager og tar sikte på å være ferdig kl 1600 lørdag og 1500 på søndag. Sted blir anonsert senere.

Påmelding skjer ved å fylle ut følgende skjema:
https://docs.google.com/forms/d/1VzVD68F_xkl_3LwzHLH8nPFzMaVagkZtqIuC5WsCa5o/viewform

Kurset er gratis for Norbryggmedlemmer, og du må være medlem for å delta. Norbrygg forventer også at alle som deltar på kurs stiller til eksamen og bidrar til beømming av øl i Norbryggsammenheng. Blir det flere påmeldte enn plasser vil vi ta en utvelgelse blandt de påmeldte - alle for beskjed i god tid før kursstart.

Hvor mange kursplasser er tilgjengelig?
 
Finnes det mer informasjon tilgjengelig angående dommerkurs? Forkunnskaper, litteratur, hvordan kurset foregår?

Jeg kan si noen ord om kurset. I utgangspunkt kreves ingen forkunnskaper for å ta øldommerkurs, men det er en fordel om du har drukket en del forskjellig øl og gjort deg noen tanker om hva du smaker. Har du brygget øl noen ganger er det også en fordel, men det er ikke noe krav.

På dommerkurset deles det ut et kompendie som er pensum til eksamen. Randy Moshers bok: "Tasting Beer" kan være fin dersom man vil ha mer lesestoff.

På kurset går vi gjennom: Øltyper og øltypesystemet, defekter og feil i øl, dommerinstruks, konkuranser og gjennomføring av disse, bedømming av øl og utfylling av dommerskjema, generel kunskap om smaking, hvordan brygge øl og litt om eksamen og hva som skal til for å bli kvalifisert øldommer.
 
Jeg kan si noen ord om kurset. I utgangspunkt kreves ingen forkunnskaper for å ta øldommerkurs, men det er en fordel om du har drukket en del forskjellig øl og gjort deg noen tanker om hva du smaker. Har du brygget øl noen ganger er det også en fordel, men det er ikke noe krav.

På dommerkurset deles det ut et kompendie som er pensum til eksamen. Randy Moshers bok: "Tasting Beer" kan være fin dersom man vil ha mer lesestoff.

På kurset går vi gjennom: Øltyper og øltypesystemet, defekter og feil i øl, dommerinstruks, konkuranser og gjennomføring av disse, bedømming av øl og utfylling av dommerskjema, generel kunskap om smaking, hvordan brygge øl og litt om eksamen og hva som skal til for å bli kvalifisert øldommer.

Hei Owe,
Det er en liten måned til dommerkurset skal avholdes og jeg lurer på når kursdeltagerene blir annonsert. Hvis jeg skal delta på kurset trenger jeg å ordne med barnevakt og desember er ikke en lett måned å få booket besteforeldre for en hel helg :)
 
Jeg har alerede svart noen som har kontaktet meg direkte om plass på dommerkurs. Men jeg kan også bekrefte her at alle som har meldt seg på så langt har fått plass. Jeg har nettopp sendt ut en e-post med bekreftelse til alle som har meldt seg på. Ta kontakt med meg dersom du mener du har meldt deg på og du ikke har fått en e-post (og den ikke har havnet i spamboksen din)
 
Da er jeg redd jeg må anonsere at kurset er fullt.

22 stykker er påmeldt så jeg satser på et bra kurs og mange nye dommere i Bergen på nyåret.
 
Tilbake
Topp