1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Øldommerkurs i Stavanger 16.-17. januar

En tråd i 'Styret informerer' startet av Owe, 22 Nov 2015.

  1. Owe

    Owe
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Sandefjord
    Edit 2015.12.12: Kurset er helt fult med 26 påmeldte! De som vil stå på venteliste for å få plass må svare i denne tråden med beskjed om at de ønsker plass. Første mann til møllen.

    Dommerkomiteen starter året med dommerkurs i Stavanger lørdag 16. og søndag 17. januar 2016. Vi starter kl 1000 begge dager og tar sikte på å være ferdig kl 1600 lørdag og 1500 på søndag. Lokalet er 90 sekunders gange fra jernbanestasjonen i Jåttåvågen. På lørdagen er det vanlig med praktisk trening på et egnet skjenkested etter kurset for de som vil.

    Påmelding skjer ved å fylle ut følgende skjema:


    Kurset er gratis for Norbryggmedlemmer, og du må være medlem for å delta. Norbrygg forventer også at alle som deltar på kurs stiller til eksamen og bidrar til beømming av øl i Norbryggsammenheng. Blir det flere påmeldte enn plasser vil vi ta en utvelgelse blandt de påmeldte - alle for beskjed i god tid før kursstart.

    Blir det ikke nok påmeldte kan det tenkes vi må avlyse kurset.

    Takk til Zilverfox for hjelp med det praktiske (og iherdig masing ;))
     
    #1 Owe, 22 Nov 2015
    Sist redigert: 12 Des 2015
    JEG, Per-Arne, GodesetBrygg og 3 andre liker dette.
  2. Eiriko

    Eiriko
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Er det noe lesestoff som dommerkomiteen anbefaler at påmeldte går gjennom på forhånd?
     
  3. kruud

    kruud
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Dette ble gitt i fjor. Har ikke hørt om noen oppdateringer.
    Skal ikke være nødvendig å lese seg opp på forhånd, men før eksamen er det greit å pugge litt.
     

    Vedlagte filer:

    Eiriko liker dette.
  4. Owe

    Owe
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Sandefjord
    Hei,
    vi pleier å si at det holder å dukke opp på kurs. Der går vi gjennom pensum, og dere får med et hefte over alt som er pensum.

    Vil du gjøre noe før kurset er nesten det beste tipse å legge merke til hvordan ting lunkter og smaker. Kan du skille enkeltkomponentene i smaken og lukten? Hva slags type sitrus smaker og lukter du når du drikker et øl med amerikansk humle? Kort sagt, øv på å sette (presise) ord på det du lukter og smaker. Dette er en trenigssak som det tar tid å lære seg (egentlig blir du vel aldri utlært).

    Vil du lese noe så er ikke Randy Moshers book: "Tasting Beer" så dum. (Den er dog ikke pensum, men står på tilleggslesestofflisten).
     
  5. Salte

    Salte
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bryne
    Meldte meg på for en stund siden men har ikke fått noe bekreftelse, kommer dette senere eller er det bare å møte opp?
     
  6. Owe

    Owe
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Sandefjord
    Jeg sender ut mer informasjon og slikt en til to uker før kurset til alle med bekreftet plass. Dog, siden det er så lenge til kurset kan jeg se over listen og sende ut en bekreftelse til de som har fått plass på kurset før det. Skal prøve å gjøre det i løpet av uken.
     
    Robert W og Salte liker dette.
  7. W.B.

    W.B.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Fredrikstad
    Vil det dukke opp noen slike kurs i Osloområdet i nær fremtid?
     
  8. Owe

    Owe
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Sandefjord
    Vi prøver å få til kurs i Oslo, men vi har ikke noe klart enda. Vi mangler blandt annet et egnet kurslokale.
     
  9. W.B.

    W.B.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Fredrikstad
    Takk for svar :)
     
  10. Owe

    Owe
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Sandefjord
    Da er kurset i Stavanger helt fult. Alle som har meldt seg på så langt har fått plass. Jeg har sendt ut bekreftelsesepost til alle. Har du ikke fått e-post, men mener du har meldt deg på, si ifra.

    De som ønsker å stå på venteliste for å få plass på kurset, i tilfelle avmeldinger, må si ifra i denne tråden.
     
  11. Lars Rune

    Lars Rune
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Jeg setter meg på venteliste :)
     
  12. Terje Kolbeinsen

    Terje Kolbeinsen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Haugesund
    Vi er blitt anmodet om å ta med øl, ca 5 ltr. Av forskjellig kvalitet. Godt, bra og mindre bra. Lurer på om en skal velge ut i en av disse kategoriene eller om en skal ta med litt av vært?


    Sent from my iPad using Tapatalk
     
  13. Owe

    Owe
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Sandefjord
    Det er 25 påmeldte nå, så 4-5 l bør være passe av et øl. Det beste er om vi får en blanding av gode, greie og mindre gode øl. Ta med det du har lyst til å få tilbakemeldinger på. Av erfaring klarer vi skjelden å prøve mindre enn 10 øl, så alle må ikke ta med øl.
     
  14. Terje Kolbeinsen

    Terje Kolbeinsen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Haugesund
    Ok, får ta med 5 murere med et øl som ble noe annet enn det skulle jeg da - legge hode på blokka


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
    Owe liker dette.
  15. Robert W

    Robert W
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Stavanger
    Er det sånn at lørdagen blir teori og søndag blir smaking, foruten "praktisk øving" på kvelden ?
    Eller blir det smaking begge dagene?
     
  16. Terje Kolbeinsen

    Terje Kolbeinsen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Haugesund
    Håper det blir litt smaking på lørdag også, fordi jeg må være kjørbar til retur Haugesund på søndag en gang


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  17. Owe

    Owe
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Sandefjord
    Det blir smaking begge dager.

    Det er dog ikke voldsomme mengder man trenger å drikke, og det er altid mulig å spytte ut deler av det man drikker. Jeg vil nesten si det er anbefalt som dommer. Så, litt forsiktighet på søndagen burde gjøre en retur mulig en stund etter kurset.
     
    Terje Kolbeinsen liker dette.
  18. Lars Rune

    Lars Rune
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Stryk meg fra cardinal besøket etterpå :)
     
  19. Geir Ove

    Geir Ove
    Expand Collapse
    Dommer

    Bosted:
    Stavanger
    Takk for et flott, lærerikt og interessant kurs. Flink og hyggelig kursholder, flotte lokaler og hyggelige deltakere. Ikke ofte jeg har gledet meg til en eksamen...
     
  20. Stianherre

    Stianherre
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Følger på med en stor takk for et lærerikt kurs med bra foredragsholder og likesinnede entusiaster. Håper å treffes flere ganger fremover!

    Stian H
     
    Per-Arne, OdinB, Svein Arild og 2 andre liker dette.

Del denne siden