Oops! Humlebom! (Høy IBU)

Jeg smakte på et øl som en kompis hadde brygget . Spurte etter oppskrift siden ølet var friskt og godt.
Han viste meg oppskriften og jeg beregnet IBU noe han aldri giddet å gjøre.
Over 200 i beregnet IBU ....
Lurer på om det ikke var Citra han brukte.
Så kanskje blir det et godt øl.
 
Jeg tror ikke +100 IBU og 1.055 er noe du vil ta som erfaring
Veldig enkelt å koke opp litt dme og vann
Akk ja. Jeg er usikker. Noe forslag på hvor mye jeg skal tilføre? Nå står den og putrer i boden, og får nok ikke tak i noe dme før tidligst mandag, kanskje ikke før onsdag.
 
Det er et tak på hvor mange IBUer som faktisk kan være igjen i et øl etter gjæringen, og det er i størrelsesorden ca 90-100 IBUer. Ølet ditt vil treffe det taket med letthet, så det blir ganske bittert, men det kan tåles for de som elsker IPA.
 
Ja, nå sitter jeg her med ferdig øl i glasset. Gjorde ingenting for å redde brygget. Den er definitivt på den bitre siden, ingen tvil om det. Kanskje det bare er positiv velvilje som snakker, men jeg synes da den er drikkende. Interessant å smake hva det vil si med for mye bitterhumle. Skal være mer nøye på oppmåling ved senere brygging.
 
Tilbake
Topp