Oppklaring vedr caramalt

Hei

Skal bruke caramalt i en oppskrift og jobber med å innhente litt data om maltet. I div tabeller kan jeg ikke finne caramalt eksplisitt, men en del varianter, type carared, carapils osv.
Har lest både at caramalt er den lyseste crystalmalten og/eller det samme som carapils.

Hva stemmer egentlig? Er Caramalt det samme som Carapils? Er Caramalt det samme som den lyseste Crystalmalten.
Noen som vet om gode ressurser for å finne potensielt utbytte for alle/de fleste malttyper? Beste jeg har funnet il nå er denne: http://www.homebrewtalk.com/wiki/index.php/Malts_Chart
 
Caramalt er ikke nødvendigvis en bestemt type, men det brukes som regel om relativt lys krystallmalt (ikke så lys som carapils). Thomas Fawcettes caramalt holder rundt 30 EBC, Castle caramalt ca. 20 EBC. Carapils eer strengt tatt et varemerke fra Weyermann, og betegner en krystallmalt som holder omtrent samme farge som vanlig pilsnermalt (ca. 3-5 EBC).
 
Tilbake
Topp