Oppskrifter Kinn Bryggeri

Vi kan jo starte med mitt favorittøl til indisk lammegryte: Pryl. Kan du legge ut oppskrift?

Vet det ble diskutert her i 2017, men det kom vel ingen oppskrift utav den diskusjonen, annet enn at det var lillebror til Tomasmesse. (Som er perfekt til Stilton)
 
Pryl
OG 15,1 plato
FG 1,8 plato
46 EBC
25,5 EBC
7,17% ABV
Pils : 80% (2 ebc) circa 4,4kg for 25l
Caramel 300 Viking: 8% (18 ebc) circa 0,5kg for 25l
Carafa Special 2: 1,1% (6 ebc) circa 70g for 25l
Candi sukker 78% - 5,3% (19,8 ebc) circa 0,3kg for 25l
Vanlig hvit sukker - 5,3% circa 0,3kg for 25l

Magnum bittering: 22 IBU circa 11g for 25l
Tettnang aroma: 3,6 IBU circa 30g for 25l

Mash at 47-63-72,5-78C
Abbey gjær
Kjøle til 18c gjære 24c

Vi bruke 2 enzymer i Pryl - trizyme (mash) å få vekke protein og Brewers Clarex (gjæringskar) så at det er glutenfri
Mengde malt etc er basert på 78% eff og 22l ferdig. Avhengig av utstyr og volum man vil ha.

Takk
 
Tilbake
Topp