Oppskrifter med Maris Otter pale malt

Ser i mange oppskrifter er med maris otter pale malt, gjør det mye med smaken om en bruker f.eks pale malt fra fuglsang, weyermann, bestmalz i stedet hvis en skal f.eks brygge Nøgne Ø IPA Kinn Vestkyst osv ?
 
Det går sikkert greit å bytte,
Men, har alltid erfart selv at Marris Otter gir ekstra gode øl
uten no vitenskaplig bevis
 
Det kommer bare an på hva man er ute etter. Kinn Vestkyst ble f.eks. Et bedre og "renere" øl etter de begynte å bruke Best pale malt i det.
 
Gahr skrev:
Det kommer bare an på hva man er ute etter. Kinn Vestkyst ble f.eks. Et bedre og "renere" øl etter de begynte å bruke Best pale malt i det.

Var det ikke Weyerman?

Jeg har gått vekk fra å bruke MO som base i de fleste ølene mine og er veldig fornøyd med byttet. En cleanere maltprofil på lyse øl. Skal jeg brygge britiske øl eller stout vender jeg tilbake til MO igjen.
 
Smakte Vestkyst brygga med Weyerman pale malt når vi brygga Firewood på Kinn. Hadde en side by side med MO. Er vel et års tid siden. De snakka om å subbe MO med annen pale malt da.
 
Odland skrev:
Gahr skrev:
Det kommer bare an på hva man er ute etter. Kinn Vestkyst ble f.eks. Et bedre og "renere" øl etter de begynte å bruke Best pale malt i det.

Var det ikke Weyerman?

Jeg har gått vekk fra å bruke MO som base i de fleste ølene mine og er veldig fornøyd med byttet. En cleanere maltprofil på lyse øl. Skal jeg brygge britiske øl eller stout vender jeg tilbake til MO igjen.

Stemmer, det var Weyermann!
 
Fuller's kjører jo det i de kaller "regular pale ale malt", jfr. John Keeling på brewing network. Jeg tolker det som at de ikke bruker MO.
 
Men hva  er det som er så spesielt med MO siden det er så mange øl med denne pale malten og så mange som bruker den?
 
janvad skrev:
Men hva  er det som er så spesielt med MO siden det er så mange øl med denne pale malten og så mange som bruker den?

Maris Otter pale malt har et eget særpreg som man gjerne vil ha i britiske øl. En slags nøtteaktig, brødskorpeaktig greie som du ikke finner (iallfall ikke like sterkt) i malt av andre byggsorter. Jeg ser ingen spesiell grunn til å bruke det i andre typer øl, men det kan vel hende at det har fått en litt misforstått opphøyet status pga at det er den ene byggsorten hjemmebryggere faktisk etterspør. Egentlig er det jo mindre anvendelig enn generisk pale malt og mer nøytrale byggsorter som Golden Promise. Du vil som regel ikke ha Maris Otter-smaken i en lett blonde/golden ale.
 
Maris otter har nok fått rykte på seg å være mer spesielt enn det det egentlig er.
 
Jeg prøvde meg på å bruke en "vanlig" pale malt for første gang i min IPA da bryggebutikken ikke hadde Maris Otter inne, angrer ikke. Fikk et mye renere resultat, kommer ikke til å bruke MO igjen i mine IPA.
 
Tilbake
Topp