Ser i mange oppskrifter er med maris otter pale malt, gjør det mye med smaken om en bruker f.eks pale malt fra fuglsang, weyermann, bestmalz i stedet hvis en skal f.eks brygge Nøgne Ø IPA Kinn Vestkyst osv ?
Gahr skrev:Det kommer bare an på hva man er ute etter. Kinn Vestkyst ble f.eks. Et bedre og "renere" øl etter de begynte å bruke Best pale malt i det.
Odland skrev:Gahr skrev:Det kommer bare an på hva man er ute etter. Kinn Vestkyst ble f.eks. Et bedre og "renere" øl etter de begynte å bruke Best pale malt i det.
Var det ikke Weyerman?
Jeg har gått vekk fra å bruke MO som base i de fleste ølene mine og er veldig fornøyd med byttet. En cleanere maltprofil på lyse øl. Skal jeg brygge britiske øl eller stout vender jeg tilbake til MO igjen.
janvad skrev:Men hva er det som er så spesielt med MO siden det er så mange øl med denne pale malten og så mange som bruker den?