Hei! vi er to relativt uerfarne ølbrygger, som gjennom jobben har fått muligheten til å være med på å starte opp et nanobryggeri. Vi har alle tillatelser til produksjon og salg på plass, men etterhvert som drømmen nærmer seg realitet er det naturlig nok en del spørsmål. Vi er to som skal drive bryggeriet, men vi har under 50 brygg under beltet hver, så alle tips og tanker mottas med stor takk. Vi hadde aldri tenkt på å starte noe som dette på egenhånd, men vi har en fantastisk arbeidsgiver som ikke er redd for å satse. Vi ble spurt om vi ville brygge øl for salg i bedriften, og om vi kunne komme med en oversikt over utstyr og ca pris for dette.
Bryggeriet vårt skal produsere øl til servering i et veletablert firma som driver med vinterturisme. Ølet skal kun selges i vår resturant. Per idag er mengden øl solgt svært beskjeden, rundt 1000 liter i året. Egenprodusert øl skal være en del av den totale pakken vi tilbyr, og vi ser for oss at lokalt brygget øl kombinert med det vi ellers tilbyr, bidrar til en mer eksklusiv opplevelse.
Siden mengden øl vi ser for oss å selge er såpass liten, samt at bryggerilokalet også er ganske lite, ser vi for oss å brygge på to 50liters kokere. Om noen har noen anbefalinger her så mottas det med stor takk. Har funnet en aktuell helautomatisk modell med resirkpumpe. Den er relativt billig, og vi tror to slike dekker vårt behov. Vi er klar over at større kapasitet er mer effektivt, men vi har som sagt ikke så mye erfaring, og føler at fallhøyden er stor om man kløner til en batch på 250 liter, kontra en på 50. Samt at det blir vesentlig dyrere å kjøpe større utstyr. Vi skal også brygge flere forskjellige typer øl, og da blir det kanskje litt for meget med svære bryggerier på hundrevis av liter.
Vi skal fermentere på vanlige plastdunker i første omgang, og har et stort rom med temperaturregulering.
Karbonering skal foregå på 50l fat, med co2, og skal deretter flaskes med mottrykksfyller.
Hva tenker dere om selve prosessen? Bør vi vurdere andre alternativer? Noen tips og råd til to ivrige bryggere?
Bryggeriet vårt skal produsere øl til servering i et veletablert firma som driver med vinterturisme. Ølet skal kun selges i vår resturant. Per idag er mengden øl solgt svært beskjeden, rundt 1000 liter i året. Egenprodusert øl skal være en del av den totale pakken vi tilbyr, og vi ser for oss at lokalt brygget øl kombinert med det vi ellers tilbyr, bidrar til en mer eksklusiv opplevelse.
Siden mengden øl vi ser for oss å selge er såpass liten, samt at bryggerilokalet også er ganske lite, ser vi for oss å brygge på to 50liters kokere. Om noen har noen anbefalinger her så mottas det med stor takk. Har funnet en aktuell helautomatisk modell med resirkpumpe. Den er relativt billig, og vi tror to slike dekker vårt behov. Vi er klar over at større kapasitet er mer effektivt, men vi har som sagt ikke så mye erfaring, og føler at fallhøyden er stor om man kløner til en batch på 250 liter, kontra en på 50. Samt at det blir vesentlig dyrere å kjøpe større utstyr. Vi skal også brygge flere forskjellige typer øl, og da blir det kanskje litt for meget med svære bryggerier på hundrevis av liter.
Vi skal fermentere på vanlige plastdunker i første omgang, og har et stort rom med temperaturregulering.
Karbonering skal foregå på 50l fat, med co2, og skal deretter flaskes med mottrykksfyller.
Hva tenker dere om selve prosessen? Bør vi vurdere andre alternativer? Noen tips og råd til to ivrige bryggere?