Har satt ett brygg idag basert på tips fra et amerikansk forum. Dette skal tilsettes eikepon etter stormgjæring, og det står at den skal overføres til et nytt kar med eikespona. Er dette nødvendig? Er det ikke bare å tilsette eikespon rett i samme kar?
Hvor lenge kan ett brygg stå til gjæring hvis man overfører til nytt kar? Ser at hvis man bruker eiketerninger så bør kontakttiden være mye lengre, 2-6 måneder, kansje ennå lengre. Blir det ikke vanskelig å etterkarbonere på flaske når et brygg står til gjæring så lenge, eller vil det alltid være nok gjær i ølet til karbonering?
Tapp over på et corneliusfat eller en BetterBottle. Da er du godt beskyttet mot oksidering. Hvis du skal ettergjære på flasker tilsetter du litt frisk gjær ved flasking. Hvis du tapper på corneliusfat kan du ev. fylle flasker direkte med en mottrykksfyller eller en Beergun.
Hvorfor er BetterBottle bedre enn vanlig gjæringskar? Skal man ha på gjærlås ved lengre lagring? Hvor mye gjær må tilsettes pr liter ved flasking? (bruker kun tørrgjær ennå)
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.