Jeg har et problem jeg ikke skjønner noe særlig av!
Satt to fat til karbonering, en blonde og en bitter. Stod på 1bar i en uke på 5 grader....
Smakte på ølet, og syntes det var veldig flatt. Skrudde opp til 1,5 bar og lot det stå 1 dag - ikke noe spes forskjell. Så opp til 1,8 (glemte det i 2 dager) og resultatet da ble overkarbonert øl! Bare skum kommer ut av kranene! Jeg bruker Perlick 650SS (med flowcontrol) og selv om jeg nesten struper helt igjen er det bare skum.
Så til problemet!
Jeg kobler av trykket, slipper ut, vugger litt på fatet, slipper ut trykk igjen....osv osv. Reduserer trykket, men vet ikke hvor mye. Dette gjør jeg i 1,5 dag. Så prøver jeg igjen, tapper en øl med 0,8 bar serveringstrykk - ølet spruter ut og resultat med åpen kran er bare skum, så tydeligvis overkarbonert fremdeles. MEN, ved å redusere flowen på tappekranen klarer jeg nå å tappe en perfekt halvliter med fin topp. Problemet er bare at ØLET ER FLATT! Bare noen pittesmå bobler kan sees i ølet! Reduserer jeg serveringstrykket til 0,2 bar, klarer jeg oxo å tappe en bra halvliter med ingen restriksjon på flow! Men med samme resultat - flatt øl.
Men ølet kan jo ikke være OVERKARBONERT og FLATT når det kommer i glasset????? Noen som har vært ute for noe lignende?? Bruker 2 meter slanger til tapp (anbefaling var 1,8m fra gutta på Vestbrygg)
Skjønner ikkeno......
Satt to fat til karbonering, en blonde og en bitter. Stod på 1bar i en uke på 5 grader....
Smakte på ølet, og syntes det var veldig flatt. Skrudde opp til 1,5 bar og lot det stå 1 dag - ikke noe spes forskjell. Så opp til 1,8 (glemte det i 2 dager) og resultatet da ble overkarbonert øl! Bare skum kommer ut av kranene! Jeg bruker Perlick 650SS (med flowcontrol) og selv om jeg nesten struper helt igjen er det bare skum.
Så til problemet!
Jeg kobler av trykket, slipper ut, vugger litt på fatet, slipper ut trykk igjen....osv osv. Reduserer trykket, men vet ikke hvor mye. Dette gjør jeg i 1,5 dag. Så prøver jeg igjen, tapper en øl med 0,8 bar serveringstrykk - ølet spruter ut og resultat med åpen kran er bare skum, så tydeligvis overkarbonert fremdeles. MEN, ved å redusere flowen på tappekranen klarer jeg nå å tappe en perfekt halvliter med fin topp. Problemet er bare at ØLET ER FLATT! Bare noen pittesmå bobler kan sees i ølet! Reduserer jeg serveringstrykket til 0,2 bar, klarer jeg oxo å tappe en bra halvliter med ingen restriksjon på flow! Men med samme resultat - flatt øl.
Men ølet kan jo ikke være OVERKARBONERT og FLATT når det kommer i glasset????? Noen som har vært ute for noe lignende?? Bruker 2 meter slanger til tapp (anbefaling var 1,8m fra gutta på Vestbrygg)
Skjønner ikkeno......