Overraskende lav FG, ensbetydende med infeksjon?

Tim

 
Skal til å tappe en APA, første brygget jeg har laget med fersk gjær, og oppdaget at FG bare er på 1.002  :eek:
Brukte Wyeast 1056 American Ale, og lagde starter på 1,5 liter som jeg pitcet hele. Brukte også oksygen i vørteren.
Regnet med en FG på 1.017 siden Beercalc oppgir det som "standard".

Lurer på om jeg har opplevd min første infeksjon?  :(
Merker ikke noen fæle usmaker på dette, bare sterkt liksom.
Gjæringsforløpet så bra og riktig ut underveis, kontrollert temp på 20 grader i mesken hele tiden. Stått 14 dager.
 
Man skal ikke bry seg så mye om beercalc. 1002 er veldig lavt, men så lenge det smaker greit hadde jeg ikke brydd meg. Har du infeksjon blir det ikke drikkenes, mao merker du det med en gang. Men jeg går ut fra at det var vørteren, og ikke mesken, som holdt 20 grader?  ;)
 
Ok ja, da er det nok ikke infeksjon da, for vørteren er klar og fin og alt ser egentlig bra ut.
Hatt temperaturkontroll på vørteren ja, med føler.  Ups ser nå jeg skrev mesken ja hehe.
Trodde ikke en slik type gjær kunne gjære så langt ned, men takker for svar :)
 
Tilbake
Topp