1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Oversikt over malttyper

En tråd i 'Råvarer' startet av Riis'en, 6 Feb 2008.

  1. mårtx

    mårtx
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Tromsø
    ahhh, tusen takk! :)
    da har jeg litt mer å lese meg opp på... :D

    spennende!
     
  2. Trond Viggo

    Trond Viggo
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Hønefoss
    Må bare si at som nybegynner er det fantastisk lærerikt å lese gjennom slike tråder som dette,,, herlig oversikt over malt-typene..tusen takk.
     
  3. Ingef

    Ingef
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Karmøy
    Svært lærerikt. Og då dukkar spørsmåla opp. Eg reknar oppskrifter i Beercalc. Eit øl med 100% lagermalt og OG 1061 blir plutseleg på 1066 når eg skifter til pale malt. Eit utbyte på ca. 80% har vist seg å stemma bra for mitt oppsett når eg bryggjar med halvgammalt Warminster lagermalt som base. No blir det ein serie med Maris Otter som base. Opplever de andre så stor forskjell i utbyte mellom basismalttypar at de justerer oppskrifter for det? No er det ikkje så stor forskjell på 1061 og 1066, men så er det dette med å få akkurat det ein forventar...
     
  4. Bernts

    Bernts
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Stavanger
    Hvis du har lagt inn 80 % utbytte så er det bare å justere oppskriften slik at OG blir det som oppskriften sierl... Det er OG som er den viktige ikke hvor høyt utbytte du får.

    Palemalt gir høyere OG pga at kornet er spiret litt lenger enn i pilsnermalt, altså vil det være mer "sukkerstoff" i kornet.
     
  5. Gahr

    Gahr
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Stort sett er pale og pilsnermalt like godt modifisert nå til dags, hvilket vil si de i praksis skal gi nogenlunde samme utbytte.
     
  6. mskogly

    mskogly
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Et forslag: hva med å legge regnearket i Google Docs, da kan folk enkelt kopiere det og legge inn egne notater. Eller det går an å lage en åpen versjon hvor "alle" kan skrive inn sine merknader.
     
  7. endreEZBrew

    endreEZBrew
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Bergen
    :skitbra: takker og bukker for denne oversikten , jeg er igang med egne oppskrifter og dette hjelper meg på vei mot mestring av faget,
    jeg brygger for harde livet for å gjøre feil å lære mer og beherske balansen i maltprofilen mot humlens bitterhet og smaksegenskaper..'

    :skitbra: :amen: :amen:

    jeg liker å spre godt øl til alle i pilsreligionen som er monopolisert i norge i for lang tid..  gliser bredt og får betaling i smil og lovord da de liker stouten eller bayeren jeg serverer..  :sikle

    juleølen og alen skal de få smake snart ..  1 mnd på lager til nå , blir bedre og bedre , all ære til dere gode mennsker
     
  8. Einar Halvorsen

    Einar Halvorsen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Vrådal
    Er American Aromatic det samme som Aromatic (belgian) og Aroma og Melandonien? Blir forvirret da det er mange navn på tilsynelatende like malttyper i de forskjellige nettbutikkene. Jeg trenger American Aromatic men finner ikke den typen.
     
  9. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Moderator

    #29 Finn Berger, 16 Jan 2016
    Sist redigert: 16 Jan 2016
    Einar Halvorsen liker dette.
  10. JEG

    JEG
    Expand Collapse
    Moderator

    Bosted:
    Stavanger
    Ekornskurken og espux liker dette.
  11. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Fin oversikt. Men når det kommer til farge så bør man se på hver enkelt batch egentlig hvis man har interesse av den nøyaktigheten. Det kan variere en del.
     
  12. JEG

    JEG
    Expand Collapse
    Moderator

    Bosted:
    Stavanger
    Ja, men her tenkte jeg mest på andre specs. Trenger disse for å dytte inn i programvare som Brewingday.net

    Sent fra min SM-G920F via Tapatalk
     
  13. Olde Peculier

    Olde Peculier
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Stord
    I ei oppskrift skal det vera toasted pale ale malt. Som det står kan lages ved å legge malt på bakepapir på eit steikebrett i steikomnen i 10 minutt på 175C. Spørsmålet mitt er om det er før eller etter knusing, for det framgår ikkje i oppskrifta.
     
  14. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Moderator

    Olde Peculier liker dette.
  15. Olde Peculier

    Olde Peculier
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Stord
    Må altså anten skaffa mølle, bli venn med nokon som har mølle eller finna ei anna oppskrift.
     
  16. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Moderator

    Eller bruke bisquit eller victory:).
     
    Olde Peculier liker dette.

Del denne siden