Pacific

Jeg har fått 2 pakker Pacific til jul :) Tenker å lage en pale ale med lav IBU. Synes singel-hop ofte blir litt ensidig på smak.

Hva ville dere ha brukt som bitterhumle sammen med pacific? Har summit og chinook tilgjengelig.

Håper noen har tips å dele.
 
Her er oppskrifta :)
Den lille flisa med roasted barley var kun for å få ørlite dypere farge på ølen. Høy utgjæring grunnet rundt 3 timer mesking da jeg fikk alvorlige problemer med oppsettet, står litt om det under "Bryggertabber" ;)

Gem Pale Style: Amerikansk Pale Ale Brewer: Runar Stock

Statistics
Volume: 23 liters
Boil Volume: 31 liters
OG: 1050
BG: 1037
FG: 1006
Alcohol: 5.8 % by vol.
Colour: 16 EBC (Amber)
Bitterness: 41 IBU
BU/GU: 0.82

Fermentables
Pilsner Malt 3 EBC 3 EBC 4500 g
Cara Crystal 120 EBC 90 EBC 250 g
Munich Malt 20 EBC 25 EBC 200 g
Roasted Barley 1600 EBC 15 g


Mash schedule: 65/60

Hops
Pacific Gem 15% alpha 10 g 60 minutes
Pacific Gem 15% alpha 35 g 10 minutes
Pacific Gem 15% alpha 35 g 1 minutes
Pacific Gem 15% alpha 35 g dry hopped

Other
CaSO4 6 g 10 minutes

Fermentation
Yeast: Safale US-05
 
Tusen takk for det :)

Skal ha med noen å brygge som er blitt hekta på hjemmebrygg. Nå for de sette igang å brygge selv :)

Håper denne kan bli en fint førstebrygg for de.
 
Pacific gem er en nydelig humle for seg selv. Er usikker på om jeg ville ha blandet den, kanskje med motueka i såfall.

Men kjedelig er den ikke  ;)
 
kintii skrev:
Pacific gem er en nydelig humle for seg selv. Er usikker på om jeg ville ha blandet den, kanskje med motueka i såfall.

Men kjedelig er den ikke  ;)

Går fint med dr. Rudi
 
Tilbake
Topp